Органите на реда разследват смъртта на кмета на Якоруда Нуредин

...
Органите на реда разследват смъртта на кмета на Якоруда Нуредин
Коментари Харесай

Кметът на Якоруда се държал странно преди смъртта си

Органите на реда проверяват гибелта на кмета на Якоруда Нуредин Кафелов, който бе открит през вчерашния ден мъртъв.

Сигналът за откритото безжизненото му тяло е подаден към 16:30 в понеделник, предава Bulgaria ON AIR.

Още сутринта водачът му е почнал да се съмнява за местонахождението му, защото кметът е декларирал, че няма да отиде в общината.

След като в реалност не се появява, стартира неговото търсене. Трупа са разкрили точно водачът на починалия и водачът на Движение за права и свободи в града Ибрахим Карафеиз.

От прокуратурата разкриха, че през последните няколко дни Кафелов се е държал необичайно, бил е под напрежение и обезпокоен. Според наличните досега данни кметът е открит на задната седалка на автомобила му, а телефонът му е бил прострелян два пъти. Към момента главната версия е самоубийство, само че от прокуратурата проверяват и вероятно съзнателно ликвидиране.

" Предстои проучване на материалните доказателства и умозаключение на правосъдния доктор. Оръжието е неговото персонално, той има позволение за револвер. Намерен е в автомобила наоколо до тялото ", разяснява Костадин Чилев от Районната прокуратура.

Прокуратурата е влезнала в дома на починалия и в постройката на общината в Якоруда. Кафелов е кмет от 1999 година През лятото от КПКОНПИ го проверяваха поради подозрения за източване на средства от общинския бюджет през възлагане на публични поръчки на компания, която е благосъстоятелност на брата на неговия водач.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР