Oрганите на прасета са били частично съживени от изследователи един

...
Oрганите на прасета са били частично съживени от изследователи един
Коментари Харесай

Научен пробив: Съживиха частично органи на умрели прасета

Oрганите на свине са били отчасти съживени от откриватели един час откакто животните са били убити, като това съставлява теоретичен пробив с капацитет да трансформира медицината, оповестяват BBC и NBC.
Прочетете още
Изследователи от Йейлския университет използваха нова технология за възобновяване на клетките в някои органи на преди малко умрели свине, карайки клетките на животните да действат още веднъж. Констатациите, които бяха оповестени в сряда в научното списание “Нейчър “ (Nature), повдигат дълбоки етични въпроси за това по какъв начин медицината дефинира гибелта, само че също по този начин отварят нови благоприятни условия за набирането на човешки органи за трансплантация.

Техниката може да усили броя на наличните органи за трансплантация и да завоюва на лекарите повече време за избавяне на живот.

Когато сърцето спре да бие, тялото изпитва апетит за О2 и хранителни субстанции, от които се нуждае, с цел да оцелее. Органите се усилват, кръвоносните съдове се свиват и клетките – градивните детайли на органите на тялото – стартират да умират.

Смяташе се, че тази клетъчна гибел е бърза и непрекъсната, само че откриватели от Йейлския университет са отстранили част от тези провали при животни, които са били мъртви в продължение на един час.

“Можем да възстановим някои функционалности на кафези в голям брой жизненоважни органи, които трябваше да са мъртви “, сподели проф. Ненад Сестан.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР