Органите на МВР стриктно спазват принцип да не разпространяват лични

...
Органите на МВР стриктно спазват принцип да не разпространяват лични
Коментари Харесай

БСП попита Маринов издава ли МВР лични данни, той отрича - но проверява

Органите на Министерство на вътрешните работи прецизно съблюдават принцип да не популяризират персонални данни , изключително когато става въпрос за малолетни или малолетни лица. Изнасянето на данни не дава отговор на правилата на Министерство на вътрешните работи.
Така вътрешният министър Младен Маринов отговори на въпрос от депутатът от Българска социалистическа партия Антон Кутев по отношение на 16-годишния юноша, упрекнат в опит за тероризъм.
" Разпоредих инспекция на лица в Министерство на вътрешните работи, които може би са дали информация на медии . Проверката ще завърши на 1 юли т.г. ", разкри вътрешният министър.
" На брифинг на Министерство на вътрешните работи не са популяризирани персонални данни за младежа ", безапелационен бе Маринов.
" След всичко, което се случи с този юноша, дали ще има задоволително доверчив и малоумен родител, който да съобщи информация за детето си.
На всичко от горната страна вие се хвалите, че сте заловили терорист, който ви е бил предаден от родители. Нека те ви оказват помощ и в други закононарушения ", попита Кутев след отговора.
" Как по този начин 20 дни Министерство на вътрешните работи не знае кой е популяризирал информацията за момчето. Вие какво работите ? Поне двама служители на реда и публицисти знаят кой е предал информацията, само че министърът не ", разяснява още депутатът от Българска социалистическа партия.
" Не желая да се прави подстрекателство, че информацията е изтекла от Министерство на вътрешните работи ", още веднъж акцентира министър Маринов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР