Органите на МВР нямат право да влизат въоръжени в сградата

...
Органите на МВР нямат право да влизат въоръжени в сградата
Коментари Харесай

МВР си свърши работата в случая с медсестрата, убеден главсекът Иванов

Органите на Министерство на вътрешните работи нямат право да влизат въоръжени в постройката на Народното събрание, тъй като тя е със специфичен статут. Това съобщи на брифинг основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов във връзка със създалата се тази заран обстановка с здравната сестра, която излезе на перваза на някогашния Партиен дом в символ на митинг.

По думите му за позволение да влязат чиновници на Министерство на вътрешните работи, трябвало да бъдат издадени няколко документа от Националната следствена работа.

Иванов акцентира, че те са единствените, които могат да влизат в постройката на Народно събрание въоръжени и да правят избрани дейности.

На въпрос за какво не са изпратили психолози, когато НСО е поискала, основният секретар отговори, че са решили, че не е належащо поради положението на дамите, които са били вътре.

Главният секретар изясни, че извън пред постройката Министерство на вътрешните работи са обезопасили региона. Изпратили са пожарна кола, избавителен дюшек и психолог, само че той бил отвън постройката на Партийния дом.

Ивайло Иванов е на мнение, че са си свършили задоволително добре работата, доколкото им разрешавали пълномощията.

Той посочи, че не е належащо да влизат в борба с НСО, защото са работили с тях, към момента работят и ще не престават. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР