Органите на българското специализирано правораздаване настъпателно и целенасочено започват да

...
Органите на българското специализирано правораздаване настъпателно и целенасочено започват да
Коментари Харесай

Българската реалност: Арестуват невинен човек и унищожават законен бизнес

" Органите на българското профилирано правосъдие настъпателно и целеустремено стартират да унищожават устоите на стопанския живот и свободната самодейност, посягайки, без всевъзможни доказателства, на ярък бизнес. " Това споделя юрист Илиан Василев, бранител на задържания за присъединяване в незаконна група русенски предприемач Атанас Бобоков. В невиждано отворено писмо той остро подлага на критика профилираните прокуратура и съд за това, че арестуват почтен човек и унищожават легален бизнес. Василев популяризира постановлението за привличане на Бобоков като обвинен. От него не излиза наяве какво е направил предприемачът, написа Василев. В момента Бобоков е в ареста. Брат му Пламен Бобоков бе освободен против 1 млн. лева гаранция. Те, както и зам.-министърът на околната среда Красимир Живков, са измежду десетимата обвинени в аферата с рисковите боклуци.

Публикуваме пълня текст на писмото на адв. Илиан Василев:

" С сегашното писмо върша нещо, което в никакъв случай не съм си представял за допустимо, защото уверено съм изповядвал правилото, че правосъдните каузи следва да се разясняват в правосъдните зали, а не по страниците, пред камерите или микрофоните на медиите. Правя го по една единствена причина. Когато човек навлезе във възрастта на неприятните заболявания и проумее, че вратата за отвъд не е толкоз надалеч, с всеки минал ден осъзнава цялостното безсмислие да се преценява с правила и правила, които въпреки по своята същност да са верни и морални, в нашето общество се употребяват от властимащите за комфортен заслон, зад който прикриват същинската същина на своите дейности. В тази обстановка да мълчиш, значи да предаваш себе си, децата си и тяхното бъдеще. Тези,които ме познават, знаят,че в никакъв случай и пред никого не съм мълчал, в този момент диря метод да ме чуят повече хора. Правя го посредством всички медии, а не през изявленията с съответни публицисти, тъй като не желая да бъда упрекван, че сякаш прислугвам политически, престъпни или бизнес ползи.

Конкретен мотив да напиша това писмо е делото и обвиняванията против братя Бобокови и съответно задържането на господин Атанас Бобоков. Имам цялостното съображение да настоявам, че това дело по доста заплашителен метод разкрива горчивата истина, че органите на българското профилирано правосъдие настъпателно и целеустремено стартират да унищожават устоите на стопанския живот и свободната самодейност, посягайки, без всевъзможни доказателства, на ярък бизнес , развивал се в продължение на десетилетия, пред очите на цялото общество, бизнес, който дава действителен артикул на международно равнище, бизнес, който дава прехранване на хиляди хора и който обезпечава действителни приходи в държавния бюджет.

По някакъв безразсъден метод този бизнес се пришива с бели конци към действителния проблем с купчините отпадък, които през предходната година покриха страната и с които сдруженията от групата " Монбат " нямат нищо общо. Никой от по този начин наречените профилирани съд и прокуратура не желае да прочете делото, да го прочете не криво-ляво и на пръв взор, а да го прочете същински. За следващ път е задоволително началниците им да кажат какво би трябвало да е решението и те безропотно го извършват.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР