Органична материя е била открита на Марс в проби от

...
Органична материя е била открита на Марс в проби от
Коментари Харесай

Сензационен пробив! Откриха органична материя на Марс, какво означава това?

Органична материя е била открита на Марс в проби от почвата, взети от канара на 3 милиарда години. Пробата е взета от марсохода „ Кюриосити “ в кратера Гейл, оповестява Си Ен Ен.

Апаратът е засякъл и метан в атмосферата на Червената планета.

Търсенето на живот отвън Земята се концентрира върху намирането на градивните детайли на живота подобен, какъвто го познаваме. Това включва органични детайли и молекули, макар че те могат да съществуват и без живот. Органичната материя може е няколко неща: удостоверение за античен живот, източник на храна за живи форми или нещо, което съществува вместо живота. Независимо от за кой от случаите става въпрос, тя служи като „ химическа улика “ в изследването на Марс.

Метанът се смята за най-простата органична молекула. Наличен е на други места в Слънчевата система, на които би могло да има живот, като спътниците на Сатурн и Юпитер – Енцелад, Европа и Титан. А даже и да има живот на друго място, той може да бъде доста друг или дори да се образува друго от това, което ние виждаме на Земята.

Новите открития са разказани в две проучвания, оповестени в списание „ Наука “. Всички откриватели, взели участие в тях, считат, че откритията са „ пробив в астробиологията “.

„ Разширихме неимоверно изследванията си за органични детайли, което е фундаментална стъпка в търсенето на живот “, съобщи Пол Махафи, шеф на отдела за проучване на Слънчевата система в центъра на НАСА „ Годард “.

Двете проучвания са основани на засечени дребни количества метан в атмосферата и доста остарели органични детайли на Марс. Тези открития или провокират диспути или пък им липсва подтекст, с цел да бъдат разтълкувани, показват учените.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР