Органичен ръст от 3.7%, с реален вътрешен ръст (RIG) от

...
Органичен ръст от 3.7%, с реален вътрешен ръст (RIG) от
Коментари Харесай

Нестле Груп с ръст в продажбите от 2,9% за деветмесечието

Органичен растеж от 3.7%, с действителен вътрешен растеж (RIG) от 3,0% и растеж в цените от 0,7% за първите 9 месеца на годината регистрира най-големият международен производител на храни и питиета Нестле Груп. Двигател на ускорения растеж е мощния подтик на пазарите в Съединени американски щати и храните за домашни любимци с марката Purina.

Общите регистрирани продажби нарастват с 2,9% до 68,4 милиарда швейцарски франка спрямо първите 9 месеца на 2018 година Нетните придобивания имат позитивен резултат от 0,7%, а валутните курсове понижават продажбите с 1,5%, сочат още резултатите за деветмесечието на Нестле Груп.  Управлението на портфолиото също се развива напълно съгласно упованията. Продажбата на Nestlé Skin Health за 10,2 милиарда швейцарски франка е завършена на 1 октомври 2019 година, а  стратегическият обзор на бизнеса с салами и месни артикули с марката Herta продължава и се чака да завърши до края на годината.

„ Доволни сме от резултатите за деветмесечието, постигнахме още по-голям прогрес в реализацията на финансовите ни цели за 2020 година ", коментира  Марк Шнайдер, основен изпълнителен шеф на Нестле Груп. " Продължаваме да сме очевидци на добър подтик на най-големия ни пазар, Съединени американски щати и доста мощен растеж на храните за домашни любимци с марката Purina в международен мащаб. Ръстът на Нестле е подсилен от вложения в нашите марки, бързи нововъведения и дисциплинирано осъществяване. ", добавя той.

През третото тримесечие на 2019 компанията продължава внедряването на продуктите на „ Старбъкс “ /Starbucks/, като все още то към този момент е достигнало до 34 страни. " Преобразуването на портфолиото ни се движи напълно по проект, както се вижда от навременното привършване на продажбата на продуктите за грижа за кожата с марката Nestlé Skin Health. С рационални вложения и порядъчен метод по отношение на придобиванията, нашият модел за основаване на стойност генерира печеливш напредък и привлекателна парична възвръщаемост за акционерите ни. ", отбелязва още Шнайдер.

В тази връзка Съветът на шефовете на Нестле излиза и с решение да разпредели сума в размер до 20 милиарда швейцарски франка сред акционерите на Нестле в интервала 2020—2022 година, най-вече под формата на назад изкупуване на акции.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР