Органът на невъзпитаните карикатуристи - вестник Прас Прес разясни ситуацията

...
Органът на невъзпитаните карикатуристи - вестник Прас Прес разясни ситуацията
Коментари Харесай

Прас прес: Борисов спестява разходи на Пеевски от разпространението

Органът на невъзпитаните карикатуристи - вестник " Прас Прес " обясни обстановката с разпространяването на печатни издания в страната. Припомняме, че неотдавна Бойко Борисов реши държавната " Български пощи " ЕАД да прави активността по разпространяване и продажба на печатни издания в страната, което съгласно " Бялата книга за свободата на медиите в България " от 2018 година, на 80% се управлява от компании, свързани с Делян Пеевски. Оказва, се обаче, че както се случва постоянно при Борисов, нещата не са тъкмо по този начин, както биват показани. Ето разяснението на карикатуристите:

" Скъпи читателю, уважаеми купувачо на ирония, след 30 (тридесет) години преход, ограничения и очаквания, ние дружно постигнахме Борисов, както споделя неповторимият Тони Филипов, доктор. Това е новият 61-ви брой, който може да ви донесе относителна разтуха от към този момент посочените достижения.
Господин министър председателят или както го назоваваме галено в Прас Прес Главатарят, разгласи преди седмици, че с разпространяването на печатните издания ще се заемат БГ пощи. Т.е. обичаният ни Главатар лишава, изземва, експроприира разпространяването от господин Пеевски, именуван на галено Шиши или Прасчо в нашия вестник. Свободата на словото победи, ще кажат кибиците. Да, но не, ни прошепва от отвъдното Петко Бочаров. Български пощи ще поемат логистиката, т.е. извозването, прекарването, доставянето на в. Прас Прес до точките за продажба. Забележете, че местата в които БГ пощи продават печатни издания са 15 (петнадесет) за цялата страна. Следователно БГ пощи ще извозват, прекарват, доставят на петнадесетте пощенски точки и на хилядата лафки на Прасчо. Какво излиза? Ами излиза, че страната на Главатаря икономисва на Шиши разноските по поддръжка и гориво на " баничарките ", с които се закарват вестниците и списанията, разноските за заплати на шофъорите и дистрибуторите. Някои настояват, че това са към стотина хиляди на месец, които Шиши ще спести и ще влага в още по брутални издания от ПИК или Телеграф, да вземем за пример. Честито на печелившите, да живее свободата на словото! А пък вие си късайте ризите кое е ляво и кое е дясно.
Но дребен късмет има и за Прас Прес. Не че Прасчо ще стартира да го продава в Лафка, шансът е в дребни дистрибутори в провинцията, които биха могли да заявят вестник Прас Прес на консигнация в БГпощи. Шанс е и за някои от компаниите, които отхвърлиха да популяризират Прас Прес, заради отвод за доставки посредством шишиеватите " баничарки ". Това, драги читателю, е един от последните шансове за нас и за вас. "
 Прас прес: Борисов икономисва разноски на Пеевски от разпространяването
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР