Органът, който може да стигне до разкритие на Мартин Божанов-Нотариуса

...
Органът, който може да стигне до разкритие на Мартин Божанов-Нотариуса
Коментари Харесай

Отново изслушват Сарафов за Нотариуса и Пепи Еврото

Органът, който може да стигне до разобличаване на Мартин Божанов-Нотариуса е прокуратурата. Голяма част от магистратите, които са били на коледното партия не са познавали Нотариуса, само че че е имало хора, които са го поканили, е повече от ясно. Това съобщи пред БТВ арбитър Олга Керелска, част от съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС).

Керелска изясни, че краткотрайната комисия за определяне на всички обстоятелства и условия към убийството на Мартин Божанов-Нотариуса във Висш съдебен съвет се състои от 5 члена и двама съпредседатели. За да се получи информация по повод активността на Нотариуса и групата към Петьо Еврото магистратите почнали да събират информация както се прави от всеки проверяващ орган. Изпратили се писма до всички съдилища за информация дали във въпросните съдилища има каузи, по които Мартин Божанов е бил просител, ответник и по какъв начин се е стигнало до смяната в ЕГН-то на Нотариуса. От събраната информация станало ясно, че има съдилища, в които името на Нотариуса не се появява.

Най-вероятно изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов още веднъж ще бъде изслушан на краткотрайната комисия във Висш съдебен съвет по тематиката за Нотариуса и връзките му с Пепи Еврото. Самият факт, че Сарафов е обект на следствие е реалност, който е стеснителен. Би било добре Борислав Сарафов краткотрайно да не извършва функционалността си и да излезе в нескончаем отпуск.

" Не може да се каже за какво Нотариуса е желал да промени ЕГН-то си. Едва ли в молбата, която е подал ще напише същинската причина за какво е желал да промени ЕГН-то си ", уточни арбитър Олга Керелска.

Тя посочи, че в съответните колективи нещата в общи линии се знаят, само че мъчно излизат на повърхността. Не може да се даде безапелационен отговор даже най-после на всички следствия до каква степен октоподът е проникнал в правосъдната система, сподели още Олга Керелска.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР