Орган на ООН за правата на човека призова правителството на

...
Орган на ООН за правата на човека призова правителството на
Коментари Харесай

Орган на ООН призовава за промени в наследствените закони за проблемите в Северна Ирландия

Орган на Организация на обединените нации за правата на индивида прикани държавното управление на Обединеното кралство да анулира или промени противоречивото законодателство за наследството, което предлага конвенционален имунитет на причинителите на закононарушения, осъществени по време на проблемите в Северна Ирландия.

Комитетът на Организация на обединените нации по правата на индивида съобщи, че е „ изключително угрижен “ по отношение на противоречивата правна наредба на Закона за проблемите в Северна Ирландия (наследство и помирение).

Британският закон получи утвърждение последно есента макар необятната съпротива от политически партии и организации на жертвите в Северна Ирландия, както и от ирландското държавно управление.

Той предлага лимитирана форма на имунитет от наказателно гонене за закононарушения, свързани с проблеми, за тези, които си сътрудничат с нов орган, ориентиран към възобновяване на истината.

Миналия месец арбитър от Върховния съд на Белфаст постанови, че наредбата за конвенционален имунитет не е в сходство с Европейския Конвенция за правата...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР