Орфическите мистерии“ са едно от най-интересните събития през лятото в

...
Орфическите мистерии“ са едно от най-интересните събития през лятото в
Коментари Харесай

„Орфически мистерии“ отново се завръщат в Триград

„ Орфическите мистерии “ са едно от най-интересните събития през лятото в Родопите. Традиционно се организират през последната събота и неделя на юли.
 
Орфическите мистерии се провеждат за първи път през 2003 година и включват проява на езически ритуали и обреди от разнообразни столетия. Тази година Триград още веднъж ще възобнови и показа на своите посетители магията на историята по тези земи ! Паметната среща на минало и настояще ще бъде на 27 юли.  

Сборният пункт ще бъде на „ Музей на Мечката “ , откъдето в 11.00 ч. ще тръгне шествие с кукери, тъпани и гайди . В центъра на селото гостите ще имат опция да видят триградския бит „ Напяване на китки “, а танцьорите от ансамблите „ Багри “ и „ Празник “ ще пренесат посетителите в света на родопските обичаи и танци.

Организаторите са подготвили и други изненади чак до здрач, когато ще се прожектира филм за „ Орфей и Евридика “.

Празничният концерт ще стартира в 21.30 ч. на поляната на хотел „ Аркан хан “ със спектакъла „ Родопски мистерии “, с присъединяване на ансамблите „ Празник “ (Сандански) и „ Багри “ (София), гайдарска група „ Девин “ и други. Страстите ще се разгорещят с огненото шоу на „ Masters of the dance “ (Перник), а в по-късните часове купонът ще продължи с балканските ритми на група „ Унисон “ и разбиващия рок на „ Black rose “ (Благоевград).-->

Ако желаете да станете част от това незабравимо прекарване, помислете от в този момент за вашето настаняване. В Триград има шест хотела и десетки къщи за посетители, а за феновете на палатките ще има особено отредена поляна наоколо до сцената.

Родопа и Орфей и Евридика ви чака!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР