Орен Хазан е най-младият депутат в Израелския парламент, член на

...
Орен Хазан е най-младият депутат в Израелския парламент, член на
Коментари Харесай

Най-младият депутат от Израел пред БНТ: Целта ни е да помогнем на страната ви

Орен Хазан е най-младият народен представител в Израелския парламент, член на ръководещата партия " Ликуд " и прочут с темпераментия си темперамент и остри изявления по редица тематики. Защо назовава себе си " огромен другар на България ", какви са връзките сред Израел, Съединени американски щати и Русия и има ли завършек на спора с Палестина? С него се срещна Джанан Дурал.

36-годишният Орен Хазан е унаследен политик. Баща му също е бил част от ръководещата в Израел " Ликуд ". Той е най-младият представител на Кнеста, взел участие е и във военна комисия. В продължение на няколко години развива бизнес в България.
Орен Хазан, народен представител от " Ликуд ": Много се вълнувам, че съм тук - здрасти - когато се качих на самолета си направих фотография, а сестра ми ми писа - от дълго време не съм те виждала толкоз ухилен. Много обичам България, живял съм тук две години, вярвайте ми - в Израел няма по-голям другар на страната ви от мен. Защо? Защото вие сте топли хора, усмихнати, приличаме си. За мен е чест да дойда тук, в качеството си на народен представител от Израел, на представител на Кнеста. Срещнах се с ваши депутати, министри. Целта ни е една - в случай че може Израел да подкрепи вашата страна, да го създадем. Помощта надалеч не се изчерпва единствено с финанси, в противен случай - положителните хрумвания, познанията, софтуерните познания - това са доста по-ценни неща.
Името на Хазан постоянно е забъркано в кавги, неведнъж е подложен на критика и от съпартийците си за прекомерно острите думи, които използва. Твърди, че не е неточност на младостта, а плам. Държи шампионата по най-дълги речи от парламентарната естрада.
Орен Хазан, народен представител от " Ликуд ": Не ме интересува какво приказват, не мисля и че е толкоз значимо по какъв начин казваш нещо. Важни са хората, елементарни хора. Един народен представител не може единствено да гласоподава закони и да взе участие в съвещания. Най-важната задача на политиците, е да пазят настояванията на своите гласоподаватели, даже това да значи да го вършат на висок звук.
Не изключва някой ден да се кандидатира за премиерския пост. Не крие и благосклонностите си към американския президент Доналд Тръмп и неговата политика и обича да се съпоставя с него.
Орен Хазан, народен представител от " Ликуд ": Светът се трансформира - на всички места политическият хайлайф се обновява. Доналд Тръмп - може и на години да не е млад, само че неговите хрумвания са оригиналност за американската политика. Виждаме млади водачи в Австрия, във Франция, даже в Нова Зеландия - няма да се изненадам, в случай че насленикът на Бенямин Нетаняху е под 40-годишен. Всички се смяха, когато Тръмп разгласи, че се кандидатира и споделяха - о, това е Орен Хазан на Щатите. Е, в този момент той е в Белия дом, нали?
На въпрос чака ли поддръжка от други страни по света за признание на Ерусалим за столица на Израел, депутатът дава отговор по този начин:
Орен Хазан, народен представител от " Ликуд ": Надяваме се да получим такава. Засега имаме повече рецензии, в сравнение с поддръжка, само че съм убеден, че с времето това ще се промени. Колкото до България - наскоро вашият министър председател беше в Израел и даде поръчка, че ще разкрие консулство в Ерусалим. Това е положително начало, а и нашите две страни постоянно са били в прелестни връзки.
За възхода на крайнодесните придвижвания и партии по света Хазан разяснява следното:
Орен Хазан, народен представител от " Ликуд ": Както споделих - светът се трансформира, трансформират се и възгледите на хората. Политическата уместност към този момент не " на мода ". Аз съм за това. Не може постоянно да си затваряме очите за всички проблеми, с които сме заобиколени. Никога не можем да знаем какви провокации ни предстоят, не знаем какви са заплахите. В актуалната обстановка, в която целият свят е изправен пред терористична опасност, при продължаващата война в нашия район, да имаш мощна войска не е без значение. Силна войска и мощни политици. Колкото до България - вие най-добре знаете от какво се нуждаят вашите въоръжени сили - самолети, хеликоптери и така нататък А аз мога да ви кажа едно - в наши очи имате съдружник.
Депутатът разяснява и случая със сваления съветски аероплан в Сирия.
Орен Хазан, народен представител от " Ликуд ": Войната не е детска игра. Колкото до този съответен случай - във въпросния миг, нашите елементи към този момент не са били във въздушното пространство на Сирия. Това е нашата истина и можем да я потвърдим.
Темата за спора сред Израел и Палестина провокира доста и разнообразни страсти.
Орен Хазан, народен представител от " Ликуд ": Тук става дума за конфликт на религии, не на два народа. На хора с радикални хрумвания, които се борят за задачата си с цената на всичко.
Всеки месец обаче този спор взима цивилни жертви и от двете страни.
Орен Хазан, народен представител от " Ликуд ": Преди седмица изгубих собствен непосредствен другар. Рано сутринта, отивал до магазина. Наръгали са го без причина. Жена му му споделила - отиди в този момент, с цел да не чакаш на опашка. Единствената му виновност била, че е евреин. Наръгали са го без причина. Никога няма да приема това за обикновено. Единственото, което желаеме, е да живеем умерено в личната си страна. Моля се тази серпантина от принуждение да завърши, само че знам, че това ще отнеме доста време.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР