Ореховата торта със сметана и шоколад е много богат и

...
Ореховата торта със сметана и шоколад е много богат и
Коментари Харесай

Класически блат за орехова торта

Ореховата торта със сметана и шоколад е доста богат и благоуханен десерт, подобаващ за специфични мотиви, годишнини или даже за рождени дни.

Необходими Продукти

● орехи - 150 г
● брашно - 220 г вид 500
● захар - 100 г
● яйца - 4 бр.
● олио - 100 мл
● бакпулвер - 1 пакетче
● ванилин - 1 пакетче
● прясно мляко - 1 ч.ч.

Примерни съставки за заряд


● сметана - 300 мл за разтрошаване
● пудра захар - 100 г

за сиропа


● кафе - на усет
● мляко - на усет, смесено с кафето

Начин на подготвяне

Подготовката е доста по-проста, в сравнение с си мислите. Основа, състояща се от орехови блатове, цялостни единствено със сметанов крем, след което украсявате на усет със шоколадови пръчици и орехови ядки. Резултатът е мек и кремообразен десерт, благоуханен и на първо място със страховит резултат като десерт.

Давам ви рецепта на най-важното и главно в ореховата торта, а точно блатовете за торта!

Подготовка:

За да започнете приготвянето на блата за ореховата торта със сметана и шоколад, би трябвало да започнете от основата, т.е. от приготвянето на ореховата торта. Първо, ще би трябвало да обелите орехите и да вземете ядките, които би трябвало да се натрошат на ситно.

Междувременно се посветете на яйцата, тъй като би трябвало да отделите жълтъците от белтъците. Жълтъците би трябвало да се разбият със захарта благодарение на електрически миксер, до момента в който се получи добре разрушена и въздушна примес, към която ще добавите млякото, което би трябвало да е на стайна температура и олиото (маслото от семена).

След това прибавете брашното, бакпулвера и ванилията и всичко се разбърква деликатно. Добавете и орехите, а в това време минете към белтъците, които би трябвало да разбиете на корав сняг с щипка сол. Добавете и белтъците към авансово приготвената примес с доста деликатни придвижвания от горе надолу, до момента в който получите доста хомогенна и пухкава примес, която би трябвало да прехвърлите в авансово намаслена и набрашнена форма с диаметър 24 см.

След като това стане, домашната тортата ще се сложи в авансово загрята фурна на 180°C за към 45 минути или до момента в който стане златиста на повърхността и с проба на съчка за зъби в центъра на тортата да излезе суха. Ако клечката за зъби към момента съдържа следи от тесто, продължете да готвите още няколко минути.

След като ореховият сладкиш е подготвен, извадете го от фурната и го оставете да изстине, а вие се посветете на крема, който би трябвало да се разбие на сняг дружно с пудрата захар.

Когато ореховият сладкиш е доста леден, можете да го разделите на три блата и да продължите с плънката. Поставете първия блат от тортата върху поднос или паница за сервиране, намокрете с разтвор от мляко и кафе и наредете първия пласт крем. Добавете късчета шоколад и поставете втория тортен блат.

Продължете по този метод, до момента в който добавите третия блат. Завършете, като декорирате повърхността и страните с останалия крем и украсете всичко с шоколад и смлени орехи.

След това ореховата торта се оставя в ледник да почине най-малко 2 часа, преди да бъде поднесена на вашите посетители. Ореховата торта със сметана и шоколад е доста богат и благоуханен десерт, подобаващ за специфични мотиви, годишнини или даже за рождени дни.

Насладете се на типичен блат за орехова торта!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР