Орехите винаги са се славели като суперхрана. Смята се, че

...
Орехите винаги са се славели като суперхрана. Смята се, че
Коментари Харесай

Орехите борят рака на дебелото черво

Орехите постоянно са се славели като суперхрана. Смята се, че те защищават от куп заболявания и неприятни положения, в това число рак на простатата, затлъстяване, нездравословни лъчения, диабет, високо кръвно налягане, меланхолия, бодърствуване, прибързано остаряване, намален имунитет и още доста други.

Сега обаче се появи още една добра вест за феновете на тези ядки. Похапването единствено на една шепа орехи дневно може да потисне развиването на карцинома на дебелото черво. Това сочи проучване, извършено неотдавна.

Както знаем тези ядки са източник на омега-3 мастни киселини и доста други потребни хранителни субстанции. Именно с помощта на своето удивително наличие орехите съумяват да попречват разпространяването на този рисков тип рак. Оказва се, че орехите пречат на кръвоснабдяването на туморното обучение и по този начин за него става доста по-трудно да нарасне.

Проучването, въз основата на което са направени тези умозаключение, е направено от експерти от Медицинското учебно заведение в Харвард, Съединени американски щати. Според учените то е първото, което изследва връзката сред ядките и микрорибонуклеиновата киселина.

Експертите са на мнение, че при хранително меню със засилено наличие на орехи се следи смяна при експресията на микрорибонуклеиновата киселина при туморното обучение на дебелото черво.

Въпреки че са нужни още изследвания в региона, откривателите са уверени, че смяната в експресията на микрорибонуклеиновата киселина е мощно обвързвана с възпрепятстването на този тип карцином.

 Орехови ядки

Учените въпреки всичко не пропущат да отбележат, че тези проучвания са направени единствено на лабораторно равнище и към момента не е изцяло ясно доколко те ще са годни и при хората. Въпреки това техните заключения са обнадеждаващи за доста от пациенти, страдащи от подлото заболяване.

Припомняме, че ракът на дебелото черво се явява третото по честото онкологично заболяване в света. Справка в Националния раков указател в страната сочи, че то обгръща 8.6 % от злокачествените заболявания както при мъжете, по този начин и при дамите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР