Орехите намаляват неконтролируемия апетит и допринасят за чувство на ситост,

...
Орехите намаляват неконтролируемия апетит и допринасят за чувство на ситост,
Коментари Харесай

Орехите засилват волята по време на диета

Орехите понижават неконтролируемия вкус и способстват за възприятие на задоволеност, заяви в. Daily Mail, базирайки се на екип учени от Бостън, щата Масачузетс.

Те провокират подобен резултат, като ускоряват мозъчната активност за надзор. Това значи, че хората стават по-дисциплинирани, когато ги изкушава нездравословна храна.

" Знаехме, че хората се усещат по-сити, откакто са яли орехи, само че се изненадахме от доказателствата, че ядките трансформират мозъчната активност и по този начин въздействат върху метода на хранене " - сподели ръководителят на екипа от медицинския център в Масачузетс.

Учените са работили с 10 доброволци със затлъстяване на две 5-дневни сесии. През първата са им давали смути с 48 грама орехи всеки ден. Това е препоръчваното количество от Американската асоциация по диабет. Във втората сесия доброволците са получавали смути със същата хранителна стойност и усет, само че без орехи.

Направеното проучване с ядрено-магнитен резонанс сподели, че орехите ускоряват мозъчната активност в регион, обвързван с контрола.

Доброволците са споделили също, че се усещат по-сити след напитката с орехи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР