Орехи с мед: Вкусно и полезноЗа предимствата на орехите и

...
Орехи с мед: Вкусно и полезноЗа предимствата на орехите и
Коментари Харесай

Ето за какво помагат орехите с мед! Лекарите ги препоръчват за...

Орехи с мед: Вкусно и потребно

За преимуществата на орехите и меда знам още от детството си. В нашето семейство е обикновено тези лакомства да се употребяват дружно. Комбинацията от двата потребни продукта има прелестен усет, изцяло замества всички десерти, а оказва такова благотворно въздействие върху работата на мозъка! Орехите и медът като че ли са основани един за различен.

Наскоро разбрах, че сместа от мед и орехи в действителност може да лекува. Дядото на приятеля ми получи инфаркт и докторът му подреди обезателно да употребява орехи с мед. Действа чудесно за възобновяване след инфаркт. Всички бяхме доста обезпокоени за здравословното положение на дядото, само че той се възвърне извънредно бързо.

Сигурна съм, че тайната на чудотворното му възобновяване се крие в това естествено средство! Колко неповторими свойства крият даровете на есента.

Необходими съставки:

100 грама орехи
2 супени лъжици мед

Приготвяне:

Смелете орехите или ги начукайте в хаванче. Защо да ги смилате? Поради съществуването на инхибитори в ядките, те не се усвояват изцяло в храносмилателната система.

Дъвченето на този артикул би трябвало да бъде доста деликатно! За да е допустимо цялостното асимилиране на всички хранителни субстанции в орехите е по-добре да ги смилате преди консумация. Разделете тази лечебна порция на 3 елементи.

Консумирайте сместа от орехи и мед 15 минути преди хранене 3 пъти дневно. Има още един по-традиционен метод да се направи примес от орехи и мед. Трябва да вземете 2 елементи орехи и 1 част мед, поставете орехите в чист стъклен буркан и ги залейте с мед. Половинките орехи иглеждат като красиви пеперуди.

Тази примес би трябвало да се приема по 1 супена лъжица 3 пъти дневно преди хранене. Много значимо е да дъвчете орехите доста добре, по този начин те ще донесат огромни изгоди за здравето ви! В противоположен случай храносмилателната система няма да ги усвои изцяло и няма да получите стремежи удобен резултат.

Всяко прекарано заболяване се явява стрес за тялото. Лекарите предлагат потреблението на примес от орехи и мед постоянно даже при пациенти, които са прекарали сърдечен удар! Магнезият, който се съдържа в орехите, уголемява кръвоносните съдове, а след сърдечен удар съдовете се стесняват доста. Желязото, медът, кобалтът, цинкът и витамин В6, съдържащи се в сместа оказват помощ за образуването на еритроцити.

Също по този начин, тези субстанции разреждат кръвта: отлична профилактика на тромбоза!

Тази примес лекува анемията и предотвратява нейното наново развиване. Желязото, което се съдържа в орехите, елементарно се всмуква от тялото. Подобрява се метаболизма. Сместа от орехи и мед подтиква метаболизма в организма. Да, това средство несъмнено е с високо наличие на калории! Но в рационална доза, не повече от 3 супени лъжици дневно, то даже оказва помощ да отслабнете. Орехите са наситени със здравословни мазнини, които предизвикват загубата на тегло.

Тези мазнини не съдържат холестерол, само че оказват помощ на вътрешните органи да действат вярно. Благодарение на високото наличие на фибри в орехите, те способстват за улеснение на храносмилателния развой.

Поради високото наличие на витамини от групата B, се подтикват процесите на мозъка и мисловния развой. За да бъде оптимално потребна за сърцето тази примес, прибавете към нея сушени кайсии и стафиди. Тези сушени плодове съдържат доста калий, което укрепва сърдечно-съдовата система. Може да си приготвите ароматизирано греяно вино с карамфил, което ще защищити сърцето ви от всевъзможни проблеми!

Необходимо е всички ние да се грижим за нашето тяло, а есента е изключително удобна за това, тъй като ни носи толкоз доста потребни артикули. / minfo.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР