Орех, люляци, малки дръвчета и храсти са били отрязани, за

...
Орех, люляци, малки дръвчета и храсти са били отрязани, за
Коментари Харесай

Наглост на пъпа на София: Бизнесмен унищожи градинка, за да има къде да...

Орех, люляци, дребни дръвчета и шубраци са били отрязани, с цел да могат чиновниците на компания да си паркират колите след разширение на зелената зона от 1 октомври в София. За това алармираха живеещите в кооперация на ул. „ Миджур ” 18 в столичния квартал „ Лозенец ”, чиято градинка отчасти е била унищожена, написа „ Телеграф ”. В 3-етажното блокче на първия етаж в два жилището се обитават офисите на лизингова къща. Тъй като след 2 седмици чиновниците й ще би трябвало да заплащат, с цел да си оставят колите на улицата, притежателят наел служащи, които да отстранен част от растенията, с цел да могат да стопират гратис от компанията му.

„ Проблеми с този човек има от много време. Първоначално споделяше, че той ще си държи там колите в двора до 17 часа, а след това ще паркират останалите притежатели на жилища. В началото на годината асфалтира двора без да е питал никого или да желае позволения. Преди 2-3 дни видяхме, че има служащи, които са унищожили градинката. Там имаше орех, който персонално ние сме засадили. Това към този момент минава всевъзможни граници. Синът ми му е направил забележка, а той обяснил, че ще си прави каквото поиска”, изясни Иван Деянов, който има апартамент в кооперацията. Днес той ще се среща с останалите притежатели, с цел да подадат общ сигнал до способените институции. Повечето хора не живеели там и не били наясно какво се случва.

„ Това е безчинство с етажната собственост”, уверен е Деянов.

Собственикът на лизинговата къща се готвел да сложи и преграда, макар че няма позволение от етажната благосъстоятелност.
В сряда служащи продължаваха да работят по разширението на двора. Самият притежател на компанията не беше открит за коментар.



Кметът на регион „ Лозенец” Любомир Деков изясни, че процедурата е такава, че без позволение на етажната благосъстоятелност никой няма право да уголемява дворно място и да унищожава градинка. „ Съветвам хората да подадат сигнал – могат да го създадат посредством мейл, могат и на място в кметството, а ние незабавно ще създадем инспекция по случая”, увери той.

Живеещи в региона обясниха, че в квартала от много време няма място за паркиране, а макар забранителния знак на ул. „ Милин камък”, непрекъснато имало коли, паркирани в нарушаване, което правело разминаването по улицата съвсем невероятно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР