Орди от жадни за слава тълпи пъплят към слънчогледовите полетаСлънчогледовите

...
Орди от жадни за слава тълпи пъплят към слънчогледовите полетаСлънчогледовите
Коментари Харесай

Лудост около канадска ферма след снимка в Instagram

Орди от жадни за популярност тълпи пъплят към слънчогледовите полета

Слънчогледовите полета във фермата Bogle Seeds, които взривиха Instagram общността

Някои видове фотоси в Instagram се радват на особена популярн ост, само че следствията от това могат да се окажат непредсказуеми. Наскоро една канадска плантация стана жертва на стаден инстинкт от фенове на обществената мрежа за фотоси, а ескалиращият интерес към обекта излезе изцяло от надзор.

Фермата Bogle Seeds в Хамилтън, Онтарио трябваше да затвори за всички гости, включително платените, откакто една фотография в Instagram докара до доста нарастване на потоците от хора, които желаят да създадат свои лични фотоси на слънчогледовите полета.

В края на юли фермата към момента беше отворена за всички против такса от 7,5 $ на клиент. Отначало тълпите бяха управляеми, само че на 28 юли всичко се промени. След като фотосите на фермата започнаха да се популяризират като „ вируси ” измежду Instagram потребителите, по пътищата, водещи към слънчогледовите полета, се извиха големи опашки, достигащи 7000 автомобила.

До обяд на 28 юли орди от хора, жадни за популярност в обществената мрежа, прииждат от всички страни и основават километрични опашки от коли, споделя за феноменалното събитие „ The Globe and Mail ”. Нещо повече, тълпите стартират да подценяват претрупания личен състав на фермата и да се разхождат из полето без никакво възнаграждение.

Настъпва хаос. Полицията оповестява на притежателите Бьогъл, че е затруднено придвижването на родители с колички, пораждат разнообразни произшествия – да вземем за пример, един водач се оплаква, че вратата му е отнесена от минаваща кола. Стига се и до публично предизвестие на семейство Богъл от полицията, че ще им бъде наложена санкция, поради породения безпорядък към тяхната плантация.

Бьогъл се пробват да отхвърлен нахлуването на нарушителите, само че напъните им са напразни. „ Помолихме един човек да напусне, само че в отговор той сподели единствено: „ Рискуваш здравето си ” и искаше да се бие с нас ”, споделя Брад Бьогъл.

В последна сметка полицията взема решение да спре строго тази полуда и принуждава фермата да сложи редица знаци с надпис: „ Влизането на външни лица е неразрешено ”. Земеделските производители също са загрижени, че „ пандемията ” може да навреди на слънчогледа, който е сензитивна просвета.

Разбира се, в този момент хората, които изминават дълги дистанции, с цел да снимат полето с 1,4 милиона слънчогледи, са доста раздразнени, когато видят знаци, забраняващи прекосяването. В момента фермата е затворена – с изключение на за гости, които купуват артикули като, да вземем за пример, храна за птици.
още по тематиката
Подобни произшествия се случват постоянно, с помощта на обществените мрежи. Тълпата, жадна за фотоси, убива диви животни, а малко известни кътчета на природата преливат от маси гости, нетърпеливи да впечатлят общността в Instagram.

„ Обичах тези жълти цветя, само че в този момент не мога да ги претърпявам ”, споделя в изявление за „ The Globe and Mail ” притежателят на фермата – Марлене Бьогъл.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР