Орбиталната климатична станция Акацуки предаде астрономически снимки на неизвестно досега

...
Орбиталната климатична станция Акацуки предаде астрономически снимки на неизвестно досега
Коментари Харесай

Откриха непознато метеорологично явление на Венера

Орбиталната климатична станция " Акацуки " съобщи астрономически фотоси на незнайно до момента метеорологично събитие на планетата Венера. Това оповестиха от пресслужбата на Японската галактическа организация. Рядкото събитие е стена от облаци с дължина към 7,5 хиляди километра. Тази естествена преграда се движи по екватора на Венера със скорост от 328 км / ч.

По някаква причина астрономите не са забелязали облачната стена по-рано. Явлението прави оборот към планетата на всеки пет дни и е непрекъснато. Билото на високоскоростните облаци варира почти от 47 до 56 километра над повърхността на планетата.

„ Този тип атмосферно придвижване е ново метеорологично събитие, което не се следи на други планети. Поради това към момента е мъчно да се даде надеждно физическо пояснение. " Но ние считаме, че ще го намерим ", сподели астрономът Хавиер Пералта.

Венера се назовава сестра на Земята, защото нейният размер и гравитация са сходни на тези на Земята. Атмосферата й обаче е формирана от въглероден диоксид и сярна киселина. Тези " въздушни " потоци се въртят стотици пъти по-бързо от самата планета. Те изясняват най-силните ветрове на Венера със скорост до 500 км / ч.

Астрономите към момента не са разбрали за какво атмосферният пласт се върти толкоз динамично.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР