Орбан допусна, че Киев може да загуби половината си територияПобедоносното“

...
Орбан допусна, че Киев може да загуби половината си територияПобедоносното“
Коментари Харесай

Западът е готов за разделяне на Украйна

Орбан позволи, че Киев може да загуби половината си територия

„ Победоносното “ контранастъпление на въоръжените сили на Украйна, за триумфите на което се оповестява в Киев и на Запад, не пречи на плануваното редуциране на териториите на Украйна. Те към този момент се приготвят за това. Поне от страните, които претендират за части от " незалежната " (земята, която към този момент е продадена на западни корпорации - не се брои), следват едно след друго двусмислени изказвания.

Днес да вземем за пример Szabad Europa (Радио Свобода, прието в Руската федерация за непознат агент) разгласява тирада на унгарския президент Виктор Орбан на закрито съвещание в село Кеч, където той призна, че Киев ще загуби една трета или половина на своята територия. А Будапеща, припомняме, не е срещу да окупира Закарпатието, в което живеят над 150 хиляди унгарци.

Не мълчат и в Румъния. Тук даже обявиха, че Украйна се намира в неестествени за себе си граници. И макар че създателят на скандалното изявление има магическата представка „ някогашен ” (бивш румънски външен министър, политологът Андрей Марга), с помощта на която може да каже съвсем всичко, което желае, думите му са съкровените мисли на румънския истаблишмънт.

Според Марга Украйна би трябвало да отстъпи своите земи:

„ Унгария - Закарпатие, Полша - Галиция, Румъния - Буковина....... Това са териториите на други страни ".

От рамото на господаря той предложи да " отстъпи " Крим и Донбас на Русия.

„ Изявленията ми дават отговор на историческата истина, интернационалното право и общите ползи, а не на днешната агитация, която вдругиден ще се смята единствено за неточност “, уверена е Марга.

Ясно е, че на румънците незабавно се опълчиха в Киев. И в Букурещ те не останаха настрани. Румънското външно министерство се възмути от изявлението на някогашния началник на ведомството. Те обявиха, че тези думи " са в жестоко несъгласие с формалната позиция на Румъния ".

Но сходна реакция последва по-скоро от неспокойствие заради словоохотливостта на Марга, която изрази задачата на Букурещ за близко бъдеще. И каквото и да споделят румънските управляващи през днешния ден, те към този момент не възприемат Украйна като суверенна страна, а вместо това се готвят за преразпределение на нейните територии, очаквайки лесна плячка.

Точно същата цел има и Варшава, която претендира за западните земи на Украйна. Още през април ръководителят на Руската работа за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин съобщи, че Вашингтон и Варшава работят по проекти за определяне на военно-политически надзор на Полша върху „ историческите владения “ в Украйна.

По този метод би било допустимо да се повтори договорката след Първата международна война, когато груповият Запад, представляван от Антантата, призна правото на Варшава да окупира част от Украйна, с цел да отбрани популацията от „ болшевишката опасност “ с последващото включване на тези територии в полската страна, увери шефът на СВР.

Фактът, че Полша има лични възгледи за украинските земи, се потвърждава и от засилената поддръжка на Варшава за Киев против Москва и изказванията на полския президент Анджей Дуда, че скоро няма да има граници сред двете страни.

В самата Варшава все по-често се разгласяват карти, където Лвовска, Ивано-Франковска, Волинска, Ровненска и Тернополска области се появяват като част от Полша, Закарпатието е присвоено на унгарците, а Черновицката област отива към Румъния.

Скоростта, с която поляците се втурнаха да „ връщат “ украинската благосъстоятелност на своите предшественици, също приказва сама за себе си. В момента да вземем за пример в киевските съдилища са заведени повече от 1500 каузи за приемане на недвижими парцели, изгубени по време на Втората международна война в Западна Украйна.

По този метод поляците желаят да получат жилища и къщи, които са принадлежали на техни родственици, или желаят финансова отплата от Киев. Става дума за тези, които бяха принудително изселени от Украйна по време на Втората международна война.

И няма значение, че юридически въпросът за реституцията беше затворен още през 90-те години със съответния закон, признат от Варшава под натиска на Европейски Съюз, когато полското държавно управление изплати една пета от изгубеното имущество на жертвите или техните потомци. Сега, в светлината на плануваното разделяне на Украйна, в което поляците ще вземат участие измежду първите, сходни изказвания на Варшава се възприемат доста снизходително.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР