Оранжевият космат коткоядец и майстор на саркастичния лаф Алф се

...
Оранжевият космат коткоядец и майстор на саркастичния лаф Алф се
Коментари Харесай

АЛФ – Алфа мъжкар

Оранжевият окосмен коткоядец и занаятчия на саркастичния лаф Алф се завръща. Най-печеният пич от планетата Мелмак още веднъж ще бъде телевизионна звезда. От компанията „ Уорнър “ оповестиха, че възнамеряват да продължат иконичния осемдесетарски сериал „ Алф “, умислен като хумористично мигане към мегахита на Стивън Спилбърг „ Извънземното “ от 1982-а. Поредицата, решена във формата на ситуационната комедия продължи четири сезона и общо 102-а епизода, трансформирайки основния воин Алф в културна икона и международна мегазвезда. Продължението е в доста начален етап и още никакви елементи и хрумвания за сюжета не са известни. Едно е несъмнено – и при започване на XXI век Алф би трябвало да бъде оставен да бъде Алф.

Дори във века на джендър културните революции пришълецът от Мелмак Алф би трябвало да си бъде същия алфа мъжага. Без промяна на пола, половата ориентировка и цвета на козината. Без да трансформират този алчен коткопоглъщач в нервен веган. Алф е въплъщение на напомпаното с его Рейгъново десетилетие на осемдесетте години в Съединени американски щати. Неговото същинско име е Гордън Шамуей. Прякорът ALF (акроним от Alien Life Form) му е даден от Уили Танер, в чийто гараж пришълецът катастрофира.

Алф е роден на 28 октомври 1756-а в долната източна част на планетата Мелмак, която се взривява и той търси избавление на своя галактически транспортен съд до момента в който не намира уютния дом на семейство Танер в типичното американско предградие. Планетата Мелмак се намирала на шест парсека (около 20 светлинни години) от звездния свръхкуп Хидра-Кентавър и имала зелено небе, синя трева и лилаво слънце. Там златото и платината се срещали на всички места и нямали особена стойност. Жителите на Мелмак ги употребили вместо порцелан за изработката на тоалетни и умивалници. Затова и в епизода „ Бейби, можеш да караш колата ми “ Алф продава златото и платината от своя галактически транспортен съд, с цел да купи „ Ферари “ на Лин – дъщерята на Уили и Кейт Танер. За сметка на това на Мелмак най-върховни скъпоценности са марлята, пяната и дребния трошляк. Мелмашката валута се казвала Wernick – един Wernick бил еднакъв на 10 $.

Тялото на Алф е покрито с четина. Той има издължена зурла на талази, солидни бенки и осем стомаха. Алф обожава да употребява котки, може да си свирука без да отваря уста и има изключително зрелищен гений да вбесява приютилия го Уили Танер. На родната си планета той имал правилни приятели и гадже на име Ронда. Всички те също съумяват да избягат от чудовищната детонация, унищожила целия им пъстър и чудноват свят. Алф е посещавал гимназия в продължение на 122 години и е бил капитан на локалния бейзболен тим, където вместо топка са употребявали морска храна, а теренът е бил от лед.

Алф има безподобен темперамент, който го трансформира по едно и също време в международен любим и тежък дразнител. Той постоянно продуцира проблеми и основава главоболия на приемното си семейство. Отношенията му с Уили са грамаден комедиен азбучник. Алф е подигравателен и безсрамен, обича да си прави смешки, които постоянно излизат отвън надзор. Но даже и след най-епичните излагации той съумява да откри път към сърцата на семейство Танер. Нищо, че в продължение на години се пробва да изяде тяхната котка Лъки.

Алф е роден гений и органична суперзвезда. Той е тъкмо това, от което се нуждае малкия екран сега. Политическата уместност и сигнализирането на добродетели и морално предимство не са му по усета. За разлика от котките. И съвсем всякаква друга храна отвън света на зеленчуците. Алф обича да се акцентира, егото му е грандиозно, само че възприятието му за комизъм го измъква от всяка обстановка. Алф е сърцето на компанията. Или в случай че желаете – стомахът на компанията. Той е най-големият пич от Мелмак и скъп галактически мигрант на планетата Земя.

Най-расовите реплики от сериала


„ Майтап бе, Уили! “

„ Извинявай, Кейт, не знаех, че се къпеш гола!“

„ Колата мърка като котенце, което ме подсеща, че съм гладен “

„ Знаеш ли какво става, когато разтърсиш живота за ревера? Пада пърхот – това става! “

„Ако обичаш нещо, пусни го на независимост. Ако го сгази кола, значи не ти би трябвало “

„ Любимата ми храна е от всичко по доста “

„ Зеленчуците не са храна, зеленчуците са това, което се яде с храната “

„ Какво е това – записка: „Алф, не яж това!“ Та аз не хапвам хартия! “

„ Лин, послушай старите, остави изкуството и действай по проект. Първа точка – дръж се за първия попаднал ти паралия! “

„ Хайде първо да хапнем, а след това да демонстрираме дружелюбие? “

Алф е постъпил в манастир.
Алф:„ Казаха ми условията: мързел, лакомия, лакомия… “
Уили:„ Това са седемте смъртни гряха. “
Алф:„ Уили, всички знаят, че седемте смъртни гряха живеят в гората със Снежанка… “

Уили: „ Ти ползваш моята четка за зъби? “
Алф:„ Зелената е твоята, нали? “
Уили:„ Вече не е! “

За него


Прекрасен бухнал другар и наслада за нашия дом


Алф към този момент е част от нашето семейство. Той е толкоз милосърден и занимателен. Понякога съумява да лази дълго време по нервите на татко ми Уили, само че в последна сметка нещата постоянно се оправят.Алф ми дава скъпи препоръки за любовния живот и гаджетата, а веднъж даже ми подари „ Ферари “. Няма по-добро и готино извънземно от него. Обичам го.

Лин Танер


Да се връща на Мелмак


Винаги съм знаел, че този хитрец Уили крие нещо от мен. С жена ми Ракел няма по какъв начин да ни лъжат за прекомерно дълго време. Уили беше станал много недоверчив и параноичен. Ако някой може да крие пришелец в дома си, то това е точно той. Но Алф няма място в нашето умерено предградие. Не мога да си изпуша пурата без да направи някоя беля и Уили да се разпищи. Да си се връща на Мелмак.

Тревор Ачмонек, комшия


Винаги се пробва да ме изяде


Не мога да ви кажа какъв брой пъти този оранжев нахалник се е опитвал да ме изяде. Колко пъти ме слагал сред две филии самун с концепцията да бъда идващия му апетитен котешки сандвич. Но постоянно се измъквам. В последна сметка си мисля, че ще се разберем, а Алф ще мине на диета. Знам, че с осем стомаха е мъчно, само че въпреки всичко е неотложно. Сега е съвременно да си във форма. Дори и да си окосмен пришелец.

Лъки – котката на семейство Танер
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР