Оранжев код за обилен валеж с гръмотевици е в сила

...
Оранжев код за обилен валеж с гръмотевици е в сила
Коментари Харесай

Оранжев код за проливни валежи е обявен в 8 области

Оранжев код за изобилен дъжд с гръмотевици е в действие за 8 области на страната през днешния ден. Предупреждението е за областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Сливен, Шумен, Варна и Добрич. Очаква се количествата дъжд там да доближат 40-50 л/кв.м.

В други 17 области е разгласен жълт код за обилни превалявания. Това са областите Плевен, Велико Търново, Ловеч, Габрово, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Стара Загора, Пловдив, Смолян, Пазарджик, Благоевград, София, София Област, Кюстендил и Перник.

 

Министерство на вътрешните работи подхваща превантивни дейности по отношение на предстоящата динамична метеорологична прогноза.

На териториалните структури на дирекция „ Пожарна сигурност “ е подредено прецизно да наблюдават ситуацията.

 

Заради усложнената метеорологична конюнктура министърът на стопанската система Емил Караниколов е разпоредил засилен надзор на язовирите.

Държавната организация за метрологичен и механически контрол към този момент подхваща дейности да укрепи екипите, които реализират контрола над язовирите и оборудванията към тях.

Оперативният щаб на Главната дирекция " Надзор на язовирните стени и оборудванията към тях " е в подготвеност за дейности при усложнена конюнктура. Следи се за повишение на водните равнища в язовирите и за положението на язовирните стени и оборудванията.

Язовирите са с обезпечени свободни размери и са в положение да поемат водите от евентуалните превалявания, се споделя в известието.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР