Оранжев код за интензивни валежи e обявен за днес в

...
Оранжев код за интензивни валежи e обявен за днес в
Коментари Харесай

Проливните валежи в цялата страна продължават

Оранжев код за интензивни превалявания e разгласен за през днешния ден в цялата страна като се изключи област Видин, където кодът е жълт. Очакват се количества до 50 литра на квадратен метър, а в обособени региони - и повече. На места мощните превалявания ще бъдат съпроводени и от гръмотевични стихии.

В мощ остава частичното бедствено състояние, оповестено през вчерашния ден в три ивайловградски села. В региона нощта е минала умерено, защото преваляванията там са били слаби. Нощта в селата Ленско, Меден бук и Соколенци е минала умерено. Валежите паднали там са незначителни. Въпреки това обаче бедственото състояние ще работи и през днешния ден. То беше оповестено поради изобилния дъжд, който се изля през изтеклото денонощие и унищожи пътната инфраструктура в тези села. Единственият метод към село Ленско към момента е непристъпен.

Община Ивайловград задейства План при наводнения, който планува почистването на компрометираните сектори и ремонт на разрушените пътища. Общината ще подсигури транспортни връзки сред изолираните села. Днес ще бъдат разказани вредите и нужните финансови средства за превъзмогване на рецесията.

В останалата част на област Хасково обстановката е спокойна. През нощта е имало слаби валежи единствено във високите планински елементи. Във всички обитаеми места в целия район има ток и вода. Няма бедстващи хора.

В Смолян отчасти е прекратено електрозахранването в квартал " Устово ". В момента натоварен дъжд вали на територията на цялата област. По информация на заместник-областния шеф Адриян Петров леко е нараснало равнището на река Черна.

През последното денонощие, равнището на река Марица край Пазарджик също се е повишила с 25 см. Въпреки непреставащия дъжд ситуацията е спокойна. През последните 10 часа няма получени сигнали за наводнени здания или за зародили проблеми с подаването на ток и вода, заяви за " Хоризонт " представителят на полицията Мирослав Стоянов. Всички водоеми в региона са под непрекъснато наблюдаване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР