Оранжев код за интензивни валежи е обявен за четири области

...
Оранжев код за интензивни валежи е обявен за четири области
Коментари Харесай

Времето: Оранжев код за порои в 4 области, жълт - в други 12

Оранжев код за интензивни превалявания е разгласен за четири области на страната през днешния ден. Предпоследната степен на предизвестие за рисково време е в действие за областите Враца, Ловеч, Велико Търново и Габрово. Прогнозираните превалявания там са до 65 литра на квадратен метър за 24 часа.

За други 12 области е в действие жълт код за мощни превалявания: Видин, Монтана, Плевен, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Пазардик, Пловдив, Смолян и Кърджали.

Възможни са и градушки. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са сред 27° и 32°.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, тук-там интензивни и с гръмотевици. Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра към 20°, на 2000 метра – към 12°.

По Черноморието облачността ще е забележителна, към и след обяд купесто-дъждовна. На места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максимални температури 27°-29°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето ще изгрее в 05:50 часа и ще залезе в 21:09 часа. Продължителността на деня е 15:19 часа. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР