Оранжев код е в сила в сряда за три области

...
Оранжев код е в сила в сряда за три области
Коментари Харесай

Пак предупреждават Варна за опасно време!

" Оранжев " код е в действие в сряда за три области в страната - Кърджалийска, Хасковска и Старозагорска. Там на следващия ден се чакат обилни превалявания от дъжд, като съгласно синоптиците сумарните количества за денонощието ще бъдат сред 30 и 50 л/кв.м. За останалите елементи предизвестието е от по-ниската степен " жълто ". За Варна и района ще има обилни превалявания от дъжд с количества сред 20 и 30 л/кв.м.

През идващото денонощие времето над страната ще бъде облачно и дъждовно. В Централна и Източна България преваляванията ще са обилни. В западната част на Северна България при температури близки до 0°, ще има условия за поледици. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър, най-вече от североизток. Минимални температури, в множеството региони, сред 1° и 6°, оптимални от 1-2° в Северозападна България до 11-12° в южните региони и по Черноморието. 

В планините също ще бъде облачно с превалявания от дъжд, над към 2000 метра от сняг. Ще духа сдържан до мощен вятър от юг-югоизток, който вечерта ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще към 7°, на 2000 метра – към 3°.

Над Черноморието ще бъде облачно, дъждовно и прохладно. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 11° и 13°. Температурата на морската вода е 13-14°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР