Оранжев код е обявен за областите Пловдив, Благоевград, Смолян, Пазарджик

...
Оранжев код е обявен за областите Пловдив, Благоевград, Смолян, Пазарджик
Коментари Харесай

Валежите започнаха, в планините е истинска снежна приказка

" Оранжев " код е разгласен за областите Пловдив, Благоевград, Смолян, Пазарджик и Кърджали. Валежите ще продължат. До надморска височина към 1000 м ще вали дъжд, над 1400 м - сняг. Количества за денонощието на тези места се чака да бъдат от 30-50 л/кв.м. Същевременно изобилен сняг към този момент вали по високите елементи на страната.

Днес почналите от югозапад превалявания до вечерта ще обзет и източните региони. В по-голямата част от Северна България и в планинските региони ще вали сняг, в Южна България и по Черноморието - дъжд. Вятърът ще бъде от изток-североизток, слаб до сдържан. Дневните температури ще останат в необятни граници: от към 0° в Северозападна България до към 10° в югоизточните региони. 

Над планините още сутринта от югозапад ще завали сняг, под 1000 метра - дъжд и сняг. Отново интензивни ще са преваляванията в доста региони, на обособени места в Рило-Родопската област, надхвърлящи 50 л/кв.м. Ще духа мощен вятър от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 2°, на 2000 метра – към минус 2°.

Над Черноморието ще е облачно. След краткотрайно прекъсване на преваляванията, по здрач още веднъж ще завали. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 7°-10°. Температурата на морската вода е 6°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР