Оранжев код е обявен за 7 октомври за област Търговище,

...
Оранжев код е обявен за 7 октомври за област Търговище,
Коментари Харесай

Идат дъжд, студ и силен вятър - оранжев код в 17 области утре

Оранжев код е разгласен за 7 октомври за област Търговище, оповестяват от регионалната администрация в града. Предупреждението за утежняване на времето със мощни ветрове и значителни превалявания е от Националния действен център на Главна дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " /ГДПБЗН-МВР/.

В Националния действен център на ГДПБЗН-МВР е постъпила прогноза от Национален институт по метеорология и хидрология п за рискови феномени, значителни превалявания, съпроводени с ниски температури, формиране на снежна завивка във високите елементи и мощни ветрове.

В прогнозата за събота е разгласен оранжев код за областите: Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали и жълт код за други осем области.

Във връзка с това и в сходство с пълномощията на регионалните шефове, избрани от Закона за отбрана при бедствия, те са осведомени за прогнозата за времето през идващите два дни и предизвестени за предприемане на спомагателни ограничения.

Дадени са инструкции на териториалните структури ГДПБЗН-МВР за повишение на готовността за деяние при пораждане на изключителни обстановки, допълват от пресслужбата на регионалния шеф Митко Стайков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР