Оранжев и жълт код за интензивни валежи, придружени от гръмотевични

...
Оранжев и жълт код за интензивни валежи, придружени от гръмотевични
Коментари Харесай

Тотален обрат във времето: Идват пролетни бури

Оранжев и жълт код за интензивни превалявания , съпроводени от гръмотевични стихии, са издадени за огромна част от страната през днешния ден (17 април).

Количествата на преваляванията ще са сред 15-25 литра на квадратен метър, като тук-там в областите Кюстендил и Благоевград те ще доближат до 30-40 литра на квадратен метър, предизвестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

Жълт код за превалявания и гръмотевици е разгласен за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Плевен, Русе, Търговище, Разград, Силистра и Добрич.

 Предупреждения за стихии и вятър в сряда България 2 мин. Предупреждения за стихии и вятър в сряда  Георги Рачев: Край на скучното топло време – идва захлаждане с дъжд Тази сутрин 2 мин. Георги Рачев: Край на скучното топло време – идва захлаждане с дъжд  Предупреждения за стихии и вятър в сряда България 2 мин. Предупреждения за стихии и вятър в сряда  Георги Рачев: Край на скучното топло време – идва захлаждане с дъжд Тази сутрин 2 мин. Георги Рачев: Край на скучното топло време – идва захлаждане с дъжд

Оранжев код синоптиците предвиждат за две области – Благоевград и Кюстендил, където се чакат значителни дъждове, гръмотевици и мощен вятър.

Жълт код за мощен вятър е разгласен за областите Бургас, Варна, Шумен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Перник, София-област, София-град, Пловдив, Стара Загора и Сливен.

В Търговище, София-област и Перник се чака вятърът да е смесен с дъжд.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР