Оранжерията в лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед

...
Оранжерията в лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед
Коментари Харесай

ВАС върна делото за събарянето на оранжерията в Росенец

Оранжерията в лятната резиденция на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган в парка " Росенец " към този момент няма да бъде събаряна. Върховният административен съд върна делото за отстраняването ѝ за ново разглеждане от различен състав на Административния съд в Бургас. Административното дело бе формирано по тъжба на сдружението " Хермес солар ", което се опълчи на решението за събарянето на оранжерията.

Връщането на делото се постанова поради неизяснени в действителност условия към размера на разпоредения за унищожаване обект. Оказва се, че в заповедта за срутване оранжерията е разказана като 400 кв. м, а при експертизата след това станало ясно, че тя е над 900 кв. м. Поради тези условия не излиза наяве коя част от нея би трябвало да бъде съборена. Освен това не е изяснена и годината на построяването ѝ.

" Първоинстанционният съд е бил задължен да изследва въпросите, касаещи предмета на унищожаване, в осъществяване на задължението му е да спомага за определяне на обективната истина ", се отбелязва в решението на Върховен административен съд.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР