Орангутан, чуруликащи птици и водопад на мястото на АСЕАН контрастират със замърсяването на Джакарта отвън

...
Индонезия ще посрещне лидерите на други азиатски държави с пленителна
Коментари Харесай

Индонезия ще посрещне лидерите на други азиатски държави с пленителна сцена от джунгла на две- история водопад, чуруликащи птици, диви орхидеи и дори орангутан в дърво

От EDNA TARIGAN и NINIEK KARMINIS 5 септември 2023 г., 2:50 ч.

ДЖАКАРТА, Индонезия -- Индонезийският президент Джоко Видодо ще посрещне колегите си от азиатски и световни лидери с пленителна сцена от джунгла на двуетажен водопад, диви орхидеи и дори орангутан, кацнал на дърво.

Измислената пустиня, създадена в сложни детайли в огромното фоайе на конгресния център на Джакарта в столицата, включва широкоекранен видеоклип на жълтоклюн носорог, който се плъзга по лазурно небе, люлеещи се листа и чуруликане на птици.

Това е приятен ледоразбивач за Видодо и неговите гости в Джакарта за едноседмичните разговори на върха на Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия, започващи във вторник.

„Индонезия иска да даде най-доброто гостоприемство“, каза министърът на комуникациите Буди Арие Сетиади пред Асошиейтед прес за уникалния прием за лидери на АСЕАН и ВИП персони като вицепрезидента на САЩ Камала Харис, китайския премиер Ли Цян и руския външен министър Сергей Лавров.

Фоайето на конгресния център беше забранено за обществеността и знак забраняваше видео и снимки, докато спектакълът в джунглата не бъде разкрит.

Индонезия също искаше да подчертае спешния призив на АСЕАН за опазване на околната среда и необходимостта от преминаване към по-екологични енергийни източници, каза Сетиади.

Изкуственото е единственият вид джунгла, който съществува в Джакарта. Най-близката джунгла, дом на застрашени орангутани, е на повече от 1300 километра (повече от 800 мили) на остров Борнео.

Индонезийската столица е една от най-големите в света замърсени градове и гъмжи от небостъргачи, трафик и 11 милиона души.

Правителството започна двудесетилетен проект за преместване на столицата от Джакарта в Нусантара, на о. на Борнео, което ще включва изграждане на правителствени сгради и жилища от нулата в района на около 2000 километра (1240 мили) североизточно от Джакарта.

___

Жуналистът от Associated Press Джим Гомес допринесе за този доклад.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР