Оралният секс в моногамни двойки или такива с постоянни партньори

...
Оралният секс в моногамни двойки или такива с постоянни партньори
Коментари Харесай

Лоша новина за любителите на оралния секс

Оралният секс в моногамни двойки или такива с непрекъснати сътрудници не би трябвало да крие опасности. Ново проучване обаче демонстрира, че мъжете, които ползват сходни милувки на повече от една партньорка, са изложени на по-голям риск да заболеят от рак на гърлото и устната празнина. Макар процентът на болестта да е относително невисок спрямо други типове рак - 0.7 % при мъжете и даже по-малко при дамите, броят на представители на мощния пол, диагностицирани с орофарингеален рак се е удвоил за последните 20 години. Стряскащите прогнози за Съединени американски щати плануват до 2020 болните от това заболяване да са повече от тези с рак на маточната шийка.

 Снимка 321749

Причината и за двата е човешкият папилома вирус или HPV. Доктор Амбър Д`Соуза от Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health разяснява, че този вид заболяване при дамите е извънредно рядко и не се въздейства от броя на сътрудниците им. За сметка на това мъжете, които са имали повече от 5 партньорки, с които са правили орален секс и са пушачи са най-застрашената от орофарингеален рак група с риск от 15% да развият злокачествено обучение. Пушачите с от 2 до 4 партньорки са с риск от 7%, а непушачите със същия брой партньорки - с 4%. Мъжете с една непрекъсната партньорка, които не пушат, са най-облагодетелствани - техният риск е едвам 1.5%.

 Снимка 321748

Ричард Шоу от Центъра по ракови проучвания към Университета в Ливърпул разяснява, че е добре да се обмисли имунизирането против HPV освен на девойките, само че и на момчетата. Това единствено по себе си няма да отстрани риска от ракови болести на гърлото и устната празнина, в случай че продължавате да пушите и да прекалявате с алкохола, предизвестява той.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР