Оръжията на национално дружество Традиция са иззети при международна операция

...
Оръжията на национално дружество Традиция са иззети при международна операция
Коментари Харесай

Връщат на национално дружество Традиция иззетите оръжия след експертизи

Оръжията на национално сдружение " Традиция " са конфискувани при интернационална интервенция " Пандора " и ще бъдат върнати след експертизи, които потвърждават, че не нарушават закона.

Това стана ясно на среща на управлението на сдружението с министъра на вътрешните работи, основния прокурор и заместника му.

Операцията, по линия на Европол, е обвързвана с трафик и закононарушения с културно - исторически полезности. В рамките ѝ са тествани сигнали от разнообразни елементи на страната.

Сотир Цацаров съобщи, че смятат сдружение " Традиция " за патриотична организация, чиято активност заслужава единствено поддръжка.
Огнян Маринов - ръководител на национално сдружение " Традиция ": Изпитвам задоволеност от срещата и казаното от основния прокурор и вътрешния министър, тъй като в началото изпитахме един голям шок от това, което се случи. Все отново съгласете се, че една родолюбива организация и членове на УС да бъдат подложени на тези дейности в действителност помислихме споделям ви искрено, че нещо е ориентирано против нас. Младен Маринов - министър на вътрешните работи: Тази интервенция не е ориентирана към сдружение „ Традиция ", а е ориентирана към инспекция на съответни сигнали. Част от лицата, които са били проверявани, в действителност са от управителния съвет на „ Традиция ", само че все още при огромна част от сигналите не са установени никакви нарушавания, при част от тях са конфискувани оръжия, които към този момент има назначени експертизи, които да кажат дали те попадат в обсега на изчезнали музейни сбирки или такива, които подлежат на надзор от закона, само че се съхраняват непозволено.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР