Оръжията могат да бъдат използвани както по време на война,

...
Оръжията могат да бъдат използвани както по време на война,
Коментари Харесай

Едни от най-опасните оръжия в света

Оръжията могат да бъдат употребявани както по време на война, по този начин и в спокойно време.

Примери за потребление в спокойно време са ловуването или някои спортни дисциплини.

Най-добрите специфични елементи на света

По време на война те могат да се употребяват като защитно или нападателно средство, а в някои обособени случаи да служат единствено за опасност.

Идеята да се ограничи жестокостта на войната и нейните последици върху бойците и цивилните поражда още от времето на гражданската война в Съединени американски щати (1861 – 1865).

Най-секретните места на света

Най-новото видео от канала Top of the tops демонстрира кои са пет от най-опасните оръжия в света.

Противопехотна мина

Пет от най-хубавите разследващи служби в света

Противопехотна мина е взривно устройство, което се зарежда върху или плитко подземен, с цел да експлодира, когато живо създание или транспортно средство минат през или покрай него.

Повечето жертви на противопехотните мини са мирни жители. Минирането на територии е по-евтин и елементарен развой от тяхното разминиране.

През януари 1997 година английската принцеса Даяна повежда битка против противопехотните мини, като посещава Ангола и Босна и Херцеговина.

На 1 март 1999 година влиза в действие Отавската спогодба, която не разрешава потреблението, складирането, производството и прехвърлянето на противопехотни мини и планува тяхното заличаване. Организация на обединените нации също ги не разрешава.

През 1992 година даже се основава Международната акция за възбрана на противопехотните мини - коалиция от неправителствени организации, сложила си за цел възбраната на производството и използването на противопехотни мини.

Кои са останалите рискови оръжия, само че и още забавна информация по тематиката, вижте във видеото горе.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР