Оръжието, с което е убит бизнесмена Петър Христов, по неофициална

...
Оръжието, с което е убит бизнесмена Петър Христов, по неофициална
Коментари Харесай

Петър Христов е бил убит с чешки картечен пистолет „Скорпион”

Оръжието, с което е погубен предприемача Петър Христов, по неофициална информация, е чешки картечен револвер „ Скорпион”. С такова оръжие са осъществявани и други поръчкови разстрели през последните години. Това не е нещо ново за полицията, само че към момента се чакат експертизи, които да потвърдят изрично това ли е оръжието, с което е погубен Петър Христов.

Следа от килъра към момента няма. Бизнесменът беше показно разстрелян на оживено място в София през вчерашния ден.

Водещите версии за закононарушението са бизнес ползи и възмездие поради помощта на Христов за разкриването на бандата за отвличания " Наглите " и бандата за поръчкови убийства " Килърите ".

Проверяват се компаниите на Христов и последните му служебни взаимоотношения. Днес стана ясно и, че Петър Христов е дарил 30 000 лева на ГЕРБ на евровота през 2007 година

Свидетелските разкази разкриват какъв е бил пътят на килъра. Около 8 ч. през вчерашния ден сутринта той прескача оградата на градежа, заема комфортна позиция на един от етажите и стреля най-малко 8 пъти по предприемача. След това бързо напуща мястото. Работник, който слагал рекламни пана, видял бягството му.

„ Не единствено аз, двама-трима души видяхме, когато прескочи с маска индивидът, който е стрелял. Оттук през тази ограда е прескочил в посока подлеза. Оттам се е измъкнал. С маска, единствено очите му са се виждали, и е посочил пръста – по този начин, сиреч, да не се приказва нещо”, описа охранител на обекта.

До градежа, от който е стреляно, е имало спомагателни охранителни заграждения допреди няколко дни. Защо обаче те са отстранени, не е ясно.

По време на убийството е липсвало и кучето, което охранява обекта.

„ То е сигнално куче. Лае, когато има хора”, разясни охранителят.

Според източници на bTV Петър Христов е оказал помощ на Министерство на вътрешните работи за разбиването на бандата за отвличания " Наглите " през 2009 година, а през идната – за залавянето на групата за поръчкови убийства " Килърите ".

Тогава вътрешен министър е Цветан Цветанов. След като името на Христов било осветлено като част от следствието, той изразил терзания.

„ Аз считам, че сега има ответна реакция. И това, което е споделял пред мен е единственото му терзание от всичко, което се разкри за него по случая " Наглите "... Не е бил член на партия ГЕРБ, бил е симпатизант по метода по който е изразявал своята воля”, сподели Цветан Цветанов.

Един от наказаните преди месец на пожизнен затвор от " Килърите " – Георги Вълев, също е от Велико Търново. Неофициално се твърди, че с Петър Христов имали дълготраен спор. Вълев даже намесил името му на едно от финалните правосъдни съвещания. Христов обаче не е имал защита.

„ Само Боби, водачът му, който, с цел да не е реагирал, значи не му е била дадена опция, не е имал видимост със стрелеца”, разяснява Влади Въргала.

Къщата, в която живее майката на Христов, през днешния ден беше охранявана, а сътрудниците му в софийския му офис резервираха безмълвие.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР