Оръжието, предоставено на Украйна от САЩ и партньорите, не може

...
Оръжието, предоставено на Украйна от САЩ и партньорите, не може
Коментари Харесай

Резников: Нямаме ограничения за използването на западни оръжия срещу цели в Крим

Оръжието, предоставено на Украйна от Съединени американски щати и сътрудниците, не може да се употребява против територията на Русия, само че това не се отнася за окупирания Крим, който е украинска територия и се признава от всички демократични страни за част от Украйна. Това излиза наяве от изявление на украинския министър на защитата Олексий Резников за VoA.

" Имаме договореност със Съединени американски щати, че няма да използваме предоставените ни от Съединени американски щати и сътрудниците оръжия против територията на Руската федерация. Но в случай че през днешния ден приказваме за деокупация на краткотрайно окупираните територии на Украйна, където се намира врагът, нямаме такива ограничавания. " – разяснява Резников.

Според специалисти от американския Институт за проучване на войната, Украйна евентуално не е употребила оръжие от западните сътрудници при офанзивите против съветски военни обекти в Крим, осъществени през последните дни. Експертите от института обаче означават, че потреблението на такова оръжие не би било в несъгласие с договореностите, реализирани със Съединени американски щати.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР