Оръжието, което е бил използвано при масовата стрелба в Хайланд

...
Оръжието, което е бил използвано при масовата стрелба в Хайланд
Коментари Харесай

Шок и ужас! Касапинът от Чикаго е купил законно своето оръжие

Оръжието, което е бил употребявано при всеобщата пукотевица в Хайланд Парк, е било закупено законно в американския щат Илинойс, оповестиха управляващите и кметът на Хайланд Парк Нанси Ротъринг пред в. „ Чикаго трибюн “, съобщи ДПА.

Това са първата информация за произхода на оръжието, употребявано при стрелбата, при която починаха минимум шест души и над 30 бяха ранени в северното предградие на Чикаго.

След стрелбата причинителят се е преоблякъл в женски облекла, с цел да се слее с бягащите хора и да се измъкне, споделиха локалните управляващи, представени от Ройтерс. Той е изстрелял над 70 патрона.

Заподозреният, 21-годишният Робърт Кримо Трети, е бил отведен в ареста през вчерашния ден, откакто се е предал на полицията.

Крис Ковели, представител на оперативната група за тежки закононарушения в окръг Лейк, удостовери, че обвиненият, който е арестуван за стрелбата, е закупил оръжието в Илинойс. Подробности за първичната покупка на оръжието са получени при следене, осъществено от Бюрото за алкохол, тютюн, огнестрелни оръжия и експлозиви след стрелбата. Оръжието е разказано от управляващите като " мощно ", сходно на полуавтоматична пушка AR-15.

Ковели сподели също по този начин пред " Чикаго трибюн ", че ФБР изпраща експертен екип, който да направи възстановка на стрелбата, което значи, че предметите, оставени по маршрута на парада, евентуално ще останат няколко дни.

Властите не престават през днешния ден следствието, откакто през вчерашния ден сутринта стрелецът откри огън по време на парада по случай 4 юли в северното предградие Хайланд Парк, което накара хората да побягнат в суматоха от парада, оставяйки след себе си столове, одеяла, детски колички и други неща, приготвени за празника.

Жертвите са на възраст от 8 до 85 години.

Гледалите парада описват, че са чули залп от изстрели, до момента в който следили по какъв начин по улицата минават участниците в шествието. Хората сграбчили децата си и побягнали, търсейки скривалище в околните магазини. Музикант си спомня, че е видял по какъв начин хората бягат в суматоха, до момента в който групата му свирела радостна музика.

Заради офанзивата огромна част от северните покрайнини на Чикаго бяха блокирани, до момента в който органите на реда издирваха стрелеца. Парадите и тържествата в околните градове бяха анулирани, а мнозина се скриха, оставяйки улиците тихи в всекидневно радостния празник.

Полицията арестува Робърт " Боби " Е. Кримо III през вчерашния ден вечерта след траяло часове търсене. Преди това полицията в Хайленд Парк го е описала като " лице, представляващо интерес " във връзка със случая. След малко гонене той е бил арестуван в Северно Чикаго без произшествия, оповестиха управляващите. На мястото на закононарушението полицията е било намерено и оръжието. Кримо е имал и друго сходно в багажника на колата на майка си, която карал, когато бил арестуван.

Става ясно, че Кримо е подготвял нападението в продължение на няколко седмици. Той е разгласил онлайн видеоклипове под името " Будният рапър " (The Awake Rapper), някои от които съдържат смразяващи препратки към насилието, в това число един, който включва фрагменти на млад мъж в спалня и класна стая дружно с картонени фигури на стрелец и убити хора.

Засега не се оповестява нищо за претекста на нападението, осъществено в квартал с преобладаващо еврейско население. Няма доказателства, че е имало антисемитски или расови подбуди, отбелязва Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР