Оптимизмът у нас на базата на всички днешни показатели, които

...
Оптимизмът у нас на базата на всички днешни показатели, които
Коментари Харесай

Борисов: Компромис може да направим само за образованието

Оптимизмът у нас въз основата на всички днешни индикатори, които имаме (за разпространяването на ковид – б.р.) доста внезапно докторите го опровергават, съобщи на постоянния брифинг за разпространяването на Covid-19 министър председателят Бойко Борисов, който заяви, че ще се следи развиването на заболеваемостта до края на януари и по-късно ще се взема решение дали да се облекчат противоепидемичните ограничения.

„ Новият вариант, за който доста деликатно говорихме до момента, с цел да не излезе, че плашим хората, се разви със страшна мощ във Англия, Холандия, Германия, Испания. Виждате и числата…въпреки цялостния локдаун “, означи Борисов, който добави, че продължава да се повишава броят на инфектираните и на умрелите.

„ Дали сме си като дата 31 януари. Компромисът, който можем да създадем, обвързван със здравето, е само образованието. И мисля, че тук с докторите намираме общ език, че по избран ред и учениците от 5-и до 12-и клас ще стартират да се въртят и на присъствено обучение…Радостно е, че над 8000 доктори, медицински сестри, прекараха и се върнаха на работа, което значи, че имат антитела и не е толкоз рисковано в тяхната активност “.

По мотив засегнатите от противоепидемичните ограничения заведения и заведения за хранене Борисов уточни, че прави усещане, че от близо 30 000 в сектора 6300 са подали заявки за подкрепяне.

„ Рискът е голям при този нов вариант. Още повече, че проф. Мутафчийски приказва за акумулирано стоене в едно помещение, което е също нов фактор при новия вариант. До 31 януари ще следим обстановката. Проблем е, в случай че по едно и също време с разхлабването на учениците, на фитнесите, на това, което сме намерили като компромис с докторите и министрите, може да докара до леко повишение. За наслада коледните и новогодишните празници не усилиха заболеваемостта. За наслада яслите, детските градини и учениците до 4-и клас не покачиха заразяемостта и дай Боже по този начин да бъде и с другите възпитаници “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР