Оптимизмът на инвеститорите е на най-високото си равнище от година

...
Оптимизмът на инвеститорите е на най-високото си равнище от година
Коментари Харесай

Борсов наблюдател: Позитивни пазари въпреки икономическите данни

Оптимизмът на вложителите е на най-високото си ниво от година насам, макар че последните данни за инфлацията не поддържат упованията за последователното усмиряване на цените и завръщане към стопански напредък по-късно през 2023 година

Американските показатели регистрираха отрицателна седмица със загуби от към 1%, само че стартират актуалната при затворен фондов пазар, поради почивния ден в Съединени американски щати. Вниманието на вложителите ще остане ориентирано към централните банкери, тъй като в сряда следва публикуването на стенограмата от съвещанието на Федералния запас през януари. Ще стане ясно дали банкерите имат терзания за инфлацията и дали са склонни да продължат с повишението на лихвите по отношение на настоящите упования на пазарите.

Прогнозите на вложителите се трансформираха към 50% възможност лихвата да стигне 5.50% след още три дребни стъпки на покачване. Пазарът на облигации реагира осезаемо по-силно, до момента в който акциите на секторите, които са чувствителни на лихвите, съвсем не се трансформират.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР