Оптимизираните за облака GPU помагат за поглъщащите изживяванияГрафичната архитектура на

...
Оптимизираните за облака GPU помагат за поглъщащите изживяванияГрафичната архитектура на
Коментари Харесай

AMD Radeon задвижва новата гейминг платформа на Google

Оптимизираните за облака GPU оказват помощ за поглъщащите преживявания

Графичната архитектура на AMD поддържа необятна гама от днешните гейминг платформи (източник: AMD)

Гугъл е избрала високопроизводителни, къстомизирани AMD Radeon GPU за осведомителни центрове, с цел да построи с тях своята Vulkan и Linux-базирана гейминг платформа Stadia, заяви AMD . Новата облачна услуга бе оповестена на Конференцията за разработчици на игри (Game Developers Conference – GDC) в Сан Франсиско, Калифорния.

AMD също по този начин поддържа Гугъл със софтуерни принадлежности за разработка и Linux-базирания драйвер с отворен код за Vulkan, с цел да помогне на разработчиците на игри да усъвършенстват работата на своите бъдещи планове в GPU-базираната облачна гейминг платформа.

Стриймингът на богато графично наличие от облака към милиони консуматори изисква ултрависоки изчислителни благоприятни условия, с цел да се минимизират закъсненията и максимизира продуктивността в игрите. Необходими са също по този начин усъвършенствани технологии, с цел да се вземат решение неповторимите проблеми на центровете за данни във връзка с сигурността, управляемостта и мащабируемостта.

AMD Radeon GPU за Гугъл Stadia дават отговор на тези провокации с:

Графичната архитектура на AMD поддържа необятна гама от днешните гейминг платформи – от PC до главните игрални конзоли, като разрешава на разработчиците да усъвършенстват своите игри за архитектура с една графична карта и да разширят тези преимущества към голям брой платформи, включително облачни с огромен мащаб, опирайки се отворени платформи.

AMD Linux драйверите с отворен код разрешават на Гугъл и нейните партньори-разработчици да инспектират кода и да схващат по какъв начин тъкмо работи драйверът, което им оказва помощ по-добре да усъвършенстват своите приложения, които си взаимодействат с AMD Radeon графичните процесори. Драйверът също по този начин съдържа съставен елемент за следене на приложенията, който дружно с AMD Radeon GPU Profiler (RGP) обезпечава достъп до подробна информация на ниско равнище за това по какъв начин работните задания вървят на AMD Radeon GPU.
още по тематиката
Като разпознава проблемите с тайминга, които могат да подскажат пътища за оптимизация, тази алтернатива мощно подкрепя способността на разработчика да основава приложения, които имат допустимо най-хубавата продуктивност с AMD Radeon GPU.

AMD Radeon GPU Profiler разрешава на разработчиците на игри да пресъздават по какъв начин тъкмо тяхното приложение употребява графичния процесор, включително по какъв начин групите от графични и изчислителни влакна ангажират GPU-то. Тогава разработчиците могат да наблюдават тайминга на събитията и да усъвършенстват своите игри за Гугъл Stadia.

RGP също си взаимодейства с известния инструмент за дебъгване с отворен код RenderDoc, с цел да могат основателите на приложения да имат взор в действително време върху рендерирането на всеки кадър и след това да понижат времето за дебъгване и профилни фрагменти по време на процеса на разработка.

RGP работи по същия метод във виртуализирана среда и при избран PC клиент, което улеснява разработчиците в оптимизацията на техните приложения за виртуализирани графични решения в среди от огромен мащаб, както за всяка друга гейминг платформа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР