Оптимизъм цари в Кипър преди срещата с България в турнира

...
Оптимизъм цари в Кипър преди срещата с България в турнира
Коментари Харесай

Оптимизъм в Кипър: Бием България!

Оптимизъм царува в Кипър преди срещата с България в шампионата от Лигата на нациите. Селекционерът на противника Ран Бен Шимон се закани на „ лъвовете “, почитателите от Острова на Афродита също предвкусват победа.

„Очакванията за положителни резултати са огромни и желаеме да накараме нашите последователи да се гордеят – сподели Шимон. – Една хубава победа, последвана от загуба, не е нашата цел. В същото време не желаеме да получаваме похвали за представянето си, само че да не сме спечелили.“

Водещото електронно издание „Керкида“ разгласява анкета, в която локалните ентусиасти изрично гласоподаваха, че България ще падне в идната среща. 59% чакат точно триумф над селекцията на Петър Хубчев. 27 на 100 пък са на мнение, че в последна сметка „лъвовете“ ще сграбчен трите точки.

„Не мисля, че има от какво да се тормозим за мача с България “, сподели пък Михалис Константину, изпълнител номер едно в историята на кипърския народен тим.

Статистиката обаче демонстрира цялостно предимство за България. „ Трикольорите “ имат 7 победи в 9 мача на Острова на Афродита при голова разлика 21:7. Съперникът ни може да се похвали единствено с един триумф, записан през 2009-та с 4:1.

Преди последните две срещи в нашата група, България е с еднакъв брой точки – 9 с Норвегия, само че скандинавците са първи. Кипър е на трето място с 4, а Словения има единствено една.

Снимка: СПОРТАЛ
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР