Оптимистичното е, че опозицията ще влезе в зала. Дебатите ще

...
Оптимистичното е, че опозицията ще влезе в зала. Дебатите ще
Коментари Харесай

Караянчева: Изказванията на Радев напомнят анекдот за азбуката

Оптимистичното е, че опозицията ще влезе в зала. Дебатите ще са в петък сутринта, може би в средата на другата седмица ще бъде гласуването. Това сподели ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева във връзка импортирания от ПГ на Българска социалистическа партия избор на съмнение към кабинета на тематика „ Здравеопазване “.
„ Мотивите за вота са на тематика, която сега е подложена на спор - промяната в два разнообразни разновидността, които предлага министърът на опазването на здравето. Вотът е за желанието на министерството да се направи промяна “, разяснява тя пред Българска национална телевизия.
Относно изявлението на президента Радев, че има потребност от диспути по публично значими тематики, Караянчева разяснява, че е нужна точна формулировка за това кои тъкмо са тези общественозначими тематики. „ В последна сметка, това което споделя президентът, е като оня виц нали - споделяме А, само че не споделяме цялата писменост, с цел да стигнем до Я. Най-лесното в днешния век на връзки е да се чуваме по телефона и аз го върша - нямам проблем, когато има нещо запитвам и премиера, и президента, нямам проблем. На телефона съм 24 часа, изключително в случай че става въпрос за президента и премиера “ , съобщи тя.
Караянчева разяснява и изявленията в наши и международни медии, свързани с претекстовете за убийството на журналистката Виктория Маринова от Русе. „ Това, което се случи в Русе е извънредно като закононарушение, само че имаше сили, които се пробваха да обяздят тази покруса “, съобщи ръководителят на Народното събрание. „ След като се откри килърът, продължиха внушенията и борбата против институциите. Всичко това прави го опозицията, хора отвън Народното събрание, някой, на който му е преференциално да бие по институциите и да основава напрежение “, уточни Караянчева. „ Учудена съм по какъв начин тези международни медии не ревизираха информацията през няколко места, само че хубавото е, че всички се извиниха. Всеки може да се възползва от едно такова извънредно въздействие и да направи хибридна война. Това беше офанзива против ГЕРБ и ръководството “, разгласи тя.
Караянчева изясни, че в дневния ред на Народното събрание са обществените закони, като още в средата на идната седмици ще бъдат готови за четене Законът за персоналната помощ и Закона за хората с увреждания.
Относно стабилността в ръководството, Караянчева беше безапелационна, че сред съдружните сътрудници има разговор и се организират постоянни диалози.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР