Оптимист съм за създаване на редовен кабинет в това Народно

...
Оптимист съм за създаване на редовен кабинет в това Народно
Коментари Харесай

Даниел Смилов: Оптимист съм за редовен кабинет. Може ГЕРБ да го направи, а ПП-ДБ да помагат


„ Оптимист съм за основаване на постоянен кабинет в това Народно заседание. Дори и да не успее държавно управление към първите две партии, ще има опция такова да сформира ГЕРБ, а Политическа партия и Демократична България могат да оказват помощ по разнообразни способи. Най-малкото да подсигуряват, че това държавно управление ще има болшинство по всички евроатлантически тематики и проблеми. “

Това сподели пред БНР политологът Даниел Смилов.

Според него този път се намираме в неповторима обстановка – 5 избора за парламент един след различен в границите на 2 години. Това води до отмалялост у гласоподавателите и до предпочитание за сформиране на постоянно държавно управление най-сетне.

Според него ГЕРБ-ДПС би било ядрото на евентуално държавно управление, което ще е отворено и към други партии. По думите му “Възраждане “ на Костадинов би останало извън.

Българска социалистическа партия е в доста комплицирана позиция, тъй като по време на акцията партията много радикализира посланията си и ги направи съвсем неразличими от тези на “Възраждане “, разяснява Смилов драмите в алената партия, класирала се на 5-о място на тези избори.

Според него може да се приказва за някаква радикализация и усилващ се евроскептицизмът – в случай че имаме поради, че “Възраждане “ е една от партиите, която записва най-сериозен растеж. Политологът обаче не счита, че българинът се е отказал от демокрацията и от европейската интеграция.

Даниел Смилов счита, че полезностите и конкретиката са доста свързани неща. В обществата, в които има подредени полезности, има и подредена битова уредба. И не би трябвало да противопоставяме моралните полезности на това, което вълнува хората във всекидневието.

„ Когато приказваме за евроатлантически полезности, това не значи само отношението към Украйна. Това е повсеместен пакет по какъв начин би трябвало да бъде устроено обществото. Приветствам концепцията за изглаждане на евроатлантическо болшинство, само че то в действителност би трябвало да приема евроатлантическите полезности съществено в тяхната целокупност. Те включват геополитическа ориентировка, отношение към това по какъв начин би трябвало да бъде устроено ръководството, по какъв начин би трябвало да се вземат решение въпроси за самостоятелност на правосъдна власт, битка с корупцията и така нататък “, сподели още политологът.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР