Оптимист съм за съставянето на кабинет - това заяви по

...
Оптимист съм за съставянето на кабинет - това заяви по
Коментари Харесай

Бойко Борисов обяви важна новина за новия кабинет ВИДЕО

Оптимист съм за съставянето на кабинет - това съобщи по време на визитата си през днешния ден в Пловдив водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той добави, че няма значение с чий мандат ще бъде формирано държавно управление.

Предложих партиите да се обединят към един документ с предпочитани точки и държавно управление с министри специалисти, напомни водачът на ГЕРБ. В Пловдив Борисов участва на ревизия на модернизацията на Пречиствателната станция за отпадни води.

„ Поздравявам жителите на Пловдив. Открил към стотици пречиствателни станции, само че в Пловдив е най-модерна “, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той посочи, че планът коства 20 милиона и е едно от последните неща, които кметът на града ще може да открива, тъй като последните две години нищо не се прави на национално равнище.

Борисов инспектира новоизградената пречиствателна станция и оборудването за обособяване на наслойка, която зарежда метантанковете, а те от своя страна трансформират това в електрическа енергия за потребностите на пречиствателната станция, което е 50% от нужните количества. Всяка година по 20 хиляди тона наслойка е създавана, а в този момент това количество ще бъде фрапантно понижено.

Запитан дали има вяра за сформиране на кабинет, Борисов съобщи, че всички партии още на изборите са деклирари какво могат да вършат. Единственото в миг на рецесия е да има разсъдък и работещ парламент. „ Всеки ден вършим обединения с големи болшинства, минимум по тази причина би трябвало да остане Народното събрание. Без его, без нерви, няма значение в кой мандат е. Дадох към този момент формула, може да се изготви документ от политическите партии, министри може да са лица, които не са в политиката, да не нервират, само че да преминем тежките месеци. Единственото, което ни води дали в този момент или след няколко месеца, а съгласно мен има още доста какво да се направи “, добави още експремиерът и акцентира, че не може да споделя на партиите какво да вършат.

Борисов посочи, че ГЕРБ са подготвени да се отвори бюджетът, само че без гаранции и подписани документи е рисковано. Той разяснява думите на зам.-шефката на КТ „ Подкрепа “, която е водила диалози за повишение на минималната работна заплата и Асен Василев е отказал. „ Финансов министър, на който бюджета не може да устоя повече от два месеца може ли още веднъж да е на този пост. Защо не е сметнат бюджета като хората, за какво не са си създали всички 16 точки. Десетилетия наред партия, която си позволяваше сходно нещо беше заклеймявана като предизборно извършване на покупки. Имаме подготвеност да се отвори бюджетът, само че да има написан документ “, съобщи Борисов и добави, че Българска социалистическа партия също имат рационални оферти и срещата през вчерашния ден е предходна добре.

„ Хората стачкуват, тъй като единствено преди година техните приходи не бяха предпазени от Асен Василев. Исканията им са основателни, а парите ще дойдат от стабилността в страната. Нямаше по-добра и обществена политика от санирането. Стотици дребни компании санираха блоковете, хиляди работни места, в резултат на това по-скъпа благосъстоятелност за жителите, по-ниска сила и по-дълъг живот на панелните блокове. Само от това, което сме създали от ГЕРБ в санирането 1 милион мегават часа сме икономисали и изнасяли. Това е един огромен реактор на „ Марица “. Кръгът инвестиция се е затворил, изгодата за жителите огромна. А не за милиард долари инхаус процедура, сключване на контракт за акумулатори “, съобщи Борисов.

„ Очаква ни зимата на Асен Василев “, добави водачът на ГЕРБ за бюджета и идните месеци.

„ Политическа партия не случиха на сътрудници, „ мафиотите “ на Слави Трифонов, които смъкнаха държавното управление, с Българска социалистическа партия не се схващат, с Демократична България имат разлики, остава им „ Възраждане “, сподели още Борисов и посочи, че каквото и държавно управление да се излъчи, в случай че не прави работа то може да бъде свалено и добави, че има водачи и изпълнителни органи на всяка партия.

На въпрос дали има искания да е министър председател, Борисов съобщи, че в друга страна този въпрос не би се обсъждал, тъй като няма по-подготвен от него. „ Виждате, че в една демократична страна излизат и споделят, че арестуват своя конкурент. Не ви ли е позор, той се хвали, че ме е арестувал, пред децата ми, пред бременната ми щерка. Сега щеше да има нула миграция и щеше да има пари и за радиостанции и за всичко “.

Запитан за обмислянето на Нидерландия да ни даде употребявани F-16 в подмяна на това България да даде старите с МиГ-29, Борисов съобщи, че страната ни от дълго време е направила своя цивилизационен избор. Ако зависи от него той би го подкрепил, само че и би се съгласил с мнението на Радев, който знае в какво положение са нашите самолети и дали новите ще оказват помощ на нашите летци. „ Считам, че в тази сфера няма по-подготвен от Радев и би трябвало да чуем неговото мнение, другояче като рамка аз съм – за “.

При вероятно сформиране на по-широко съдружно ръководство и подписан ангажимент, няма да има значение кой е министър председател и всичко ще се взема решение в Народното събрание.

По мотив идните локални избори и дали ГЕРБ има шансове още веднъж да има кмет в Пловдив, Борисов съобщи: „ Здравко Димитров като човек, другар и партиец има цялостната ни поддръжка. За страдание човек като стартира да се лекува доста, има болежки, прави си пречиствателните станции, стадионите и преди месец говорихме, че остава в партията. Това сме говорили първо с него. Така е за кмета на Бургас, София и други градове. Той работи на цялостни обороти и триумфите му се виждат “, съобщи Борисов.

Радомир Чолаков добави, че единствено в последните дни са признати част от закони за Плана за възобновяване и при разсъдък до март месец всичко може да е готово, с цел да може страната ни да получава средствата.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР