Оптимист съм предвид действията на правителството. Въпросният пакет не само

...
Оптимист съм предвид действията на правителството. Въпросният пакет не само
Коментари Харесай

Дончев превърна във виц закона на Макрон

Оптимист съм поради дейностите на държавното управление. Въпросният пакет освен е в ущърб на България, той опонира на редица европейски правила, като да вземем за пример свободното придвижване на хора. Как ще вменяваме на един лидер на три седмици да се прибира у дома? Той може да желае да види тъща си в Испания, за какво би трябвало да се прибира у дома? Така духовито разяснява по Нова телевизия вицпремиерът Томислав Дончев митингите на българските превозвачи против така наречен " Закон Макрон ". Една от ограниченията в него е на всеки три седмици водачът, дружно с камиона си, да се прибира в България, написа " Пик ".

" Събитието е триумф. Не бива да забравяме, че да се стигне до него се свърши се доста работа. България свърши това, което можеше и трябваше да се свърши. С каква скорост в този момент ще вървят процесите е различен въпрос. Свръх упованията са рискови. Винаги сме работили да зареждаме нашите съседи и другари с позитивизъм. Бърза писта няма. Добре е да се стартира отнякъде и процесите да вървят с по-голяма скорост ", сподели той за резултатите от срещата в София сред водачите на Европейски Съюз и Балканите.

" Тук чухме кой какъв брой ще дава, чухме за 10 млрд евро. Става въпрос за хибридно финансиране, заеми от банките. Най-голямата задача е друга. Това е един развой, при който би трябвало да текат промени в дадените страни. Гражданите в самите страни би трябвало да схванат, че да си в Европейски Съюз е положително. Същият развой би трябвало да тече и в страните-членки. Утре, когато се появи някакъв проблем, по тази причина ще бъде нарочено разширението, имаше такива образци ", посочи Дончев.

" На Балканите има към момента доста неразрешени проблеми. Европейски Съюз не желае те да станат и европейски проблеми, имаме си задоволително. Безспорен факт е, че от тези страни няма никаква друга допустима политика с изключение на Европейски Съюз. За самата България не е ли хубаво да е оградена от държави-членки? Това дава невероятни резултати. Темата беше извънредно удачно подбрана. Тук България претендираше с съображение, че има сензитивност по тази тематика и отигра сполучливо всичко ", върна се още веднъж на резултатите от срещата на върха той.

" Този път планът потегля по друг метод. Този път се опитваме да базираме плана на пазара. Аргументите срещу са единствено политически ", разяснява възможния рестарт на построяването на АЕЦ " Белене " Томислав Дончев.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР