Оптимист, че ще има правителство. Това каза Бойко Борисов пред

...
Оптимист, че ще има правителство. Това каза Бойко Борисов пред
Коментари Харесай

Борисов от Пловдив: Оптимист съм за правителство, но коалиция с ПП не може да се прави

Оптимист, че ще има държавно управление. Това сподели Бойко Борисов пред публицисти по време на визитата си в Пловдив. Припомняме, че той дойде в града под тепетата, с цел да инспектира строителството на двата стадиона - на Ботев и Локомотив. 
Прочетете още
" Оптимист съм, въпреки всичко има и систематични партии, има и политици, които мислят, на този стадий и президентът Радев виждам, че е зает да се направи държавно управление, тъй като другояче цялата тежест ще падне върху него, на зимата в рецесията ", съобщи той.

По думите му обаче не може да става дума за коалиция сред ГЕРБ и Продължаваме промяната.
 
" Кирил Петков е последният, който може да приказва за бистрота. Той пазаруваше депутатите на Има Такъв Народ, непрозрачно без камери. Видно е, че с тях ( " Продължаваме промяната " - б.р.) коалиция не може да се прави. За мен беше значимо двата съюза, в които членуваме - Европейският и Атлантическият да бъдат обезпечени със закони, с цел да не се изкриви тази линия ", добави Борисов. 

Борисов изясни, че упорства да се направи Консултативен съвет при президента, с цел да се види коя партия би подкрепила друга в даден миг. 

" Ние ще стартираме диалози с всички партии. Аз съм пладнешки, че най-лошото е служебно държавно управление без парламент по време на подготовка за Трета международна война или същински риск от нуклеарна повреда ", добави той. 
Трябва търпеливо без никакви страсти, без его, да забележим къде при кой мандат може това да се случи, разяснява Борисов. Според него е неуместно да се споделя, че ГЕРБ могат да дадат поддръжка без да влязат в държавно управление. " Ами ние, в случай че ги подкрепим, на другия ден можем да ги свалим. Имате ли потребност от това - не. Асен Василев няма да гласоподава за F-16 и ние ще оттеглим поддръжката за държавно управление и те ще паднат. Ние не сме Слави Трифонов и като се хващаме за нещо, се хващаме устойчиво ", сподели водачът на ГЕРБ. Затова той настоя за съвещателен съвет при президента, при който да се чуе коя партия би подкрепила в даден мандат другите, с цел да станат 121 гласа.
" Трябва търпеливо да забележим в кой мандат ще се случи. Разбрах, че най-глупавият ми другар в службите, с който съм работил, бил споделил: ГЕРБ да ни поддържат без да влизат в държавно управление, това е фактически неуместно. Ние, в случай че ги подкрепим, след това можем да ги свалим ", добави Борисов. ГЕРБ няма да поддържат и втория мандат на Политическа партия. 

На въпрос какво чака от срещата с Политическа партия във вторник, Борисов отговори, че чака най-малкото Политическа партия да кажат по какъв начин си показват точка 13 от техните цели - 3 % недостиг. Той уточни, че в този момент дефицитът е 6 %. Т.е. би трябвало да режат, а не да дават, добави Борисов. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР