Опровержение на информацията, че Симеон Сакскобургготски е получил милиони при

...
Опровержение на информацията, че Симеон Сакскобургготски е получил милиони при
Коментари Харесай

Сакскобургготски не са получили милиони при екстрадицията си, пишат от фамилията

Опровержение на информацията, че Симеон Сакскобургготски е получил милиони при изгонването му от България пуснаха от уеб страницата kingsimeon.bg.
Съобщението дойде малко откакто юристът на страната по проблема " царски парцели " Мариана Попова съобщи пред bTV, че противоречивите парцели, измежду които и дворецът Врана, постоянно са били и са държавни .

Опровержението е във връзка изявление в столичния вестник " Капитал " от 30 август 2018 година със заглавие " Пламен Ранчев: Късно е към този момент за закон за царските парцели ".

 Адвокатът на страната:
Адвокатът на страната: " Царските парцели " постоянно са били държавни

Останалите 8 наследници на Фердинанд признаха правата на страната

В началото на опровержението, което пази ползите на някогашния монарх и някогашен министър председател на България Симеон Сакскобургготски, е записано: " сме упълномощени от Н.В. Цар Симеон да заявим следното ".

В текста се оспорват думите на Пламен Ранчев , ръководител на Комисията за царските парцели в 40-тото Народно заседание, че Царското семейство е получило милиони при изгонването му от България през 1946 година Парите били като обезщетение за нелегално отнетото му имущество, съгласно Ранчев .

" Категорично и неведнъж Цар Симеон е заявявал, че при напускането на страната той, Царица Йоанна, Княгиня Мария-Луиза и вуйна му Княгиня Евдокия получават само и единствено по 200 $ всеки , общо 800 $ от тогавашните управляващи.
Те отпътуват за Египет, където е бащата на Царицата италианският крал Виктор Емануел III. Там претърпяват, с помощта на родителите на Царица Йоанна, които оказват помощ финансово на щерка си и нейните две невръстни деца ", пишат съратниците на Сакскобургготски.

Бившият министър председател в своята автобиографична книга споделя, че съгласно комунистическата агитация в предишното, българската страна е отпуснала 20 милиона лв. за образованието на младия цар.

В писмото се загатва, че за първи път изрично опровергаване Сакскобургготски е направил в изявление пред американската телевизия NBC през 1959 година Тогава той е декларирал, че през 1946 година България надали е разполагала и с 2 милиона в брой . Ако им бяха дали средства, Царското семейство е нямало да мизерства петте години в Александрия.

По-късно сходно опровергаване има и в изявление за Българска национална телевизия пред Кеворк Кеворкян.

" Смехотворна неистина е, че сътрудници на Държавна сигурност са носили куфарчета с пари на Царя . Ако не беше скандално това изказване, можеше да се допусне, че е първоаприлска смешка ", написа в опровержението, че царската фамилия е получила милиони при заминаването си от България.

Адвокати на фамилията на някогашния монарх към този момент изследват основанията да защитят правата му по правосъден ред за разпространение на нагли клюки, написа в известието на Сакскобургготски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР