Опростяват сложните процедуриПодобряват управлението на държавните предприятияБюрократичните процедури за малките

...
Опростяват сложните процедуриПодобряват управлението на държавните предприятияБюрократичните процедури за малките
Коментари Харесай

Намаляват бумагите за малки фирми

Опростяват комплицираните процедури


Подобряват ръководството на държавните предприятия


Бюрократичните процедури за дребните компании ще бъдат опростени. Това е една от задачите, които се е сложило държавното управление, излиза наяве от отчет за осъществяването на ограниченията в Националната стратегия за промени. За задачата ще бъдат избрани 70 от най-често срещаните и 30 от най-сложните регулационни режима, с които се сблъскват дребните и междинни предприятия в страната. До края на годината тези режими би трябвало да бъдат изменени с цел да се понижи административната тежест. Това ще усъвършенства изискванията за правене на бизнес в страната и ще помогне за изваждане на сивата стопанска система на ярко.

Друга смяна, която възнамерява държавното управление, е възстановяване на ръководството на държавните предприятия. Целта е понижаване на сдруженията с над 50% държавно и общинско присъединяване, които работят на загуба. Както и повишение прозрачността при ръководството им.

За задачата до края на месеца е планувано в страната да дойдат специалисти от Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), с които ще бъде разисквано положението на държавните предприятия. Като задачата е с тяхна помощ да бъдат готови законодателни промени за възстановяване на ръководството на предприятията с държавно присъединяване. Планирано е това да стане до месец май, а доникъде на годината законът да бъде гласуван в Народното събрание.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР