Определят болниците, които за гръбнак на систематаСтудентите по медицина учат

...
Определят болниците, които за гръбнак на систематаСтудентите по медицина учат
Коментари Харесай

Какво се променя в здравеопазването ни след К-19

Определят лечебните заведения, които за гръбнак на системата Студентите по медицина учат повече инфекциозни заболявания и микробиология
Болниците, които са гръбнак на здравната система у нас, ще бъдат избрани след разбор на коронакризата, който към този момент се прави. Битката с Ковид-19 сподели, че има лечебни заведения с действителна активност и други с нетолкова действителна, разяснява основният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Според него рецесията към ковид е откроила трендове за положението на здравната система в България. Ще бъде преценена и активността на районните здравни инспекции, които посочили доста положителни резултати. Това са дребни системи, които бяха на всички места – от граничните пунктове до връзката с персоналните лекари, разяснява Кунчев.

С университетите пък ще се проведат диалози за образованието на студентите по медицина. Идеята е те да учат повече инфекциозни заболявания и микробиология, тъй като коронакризата е посочила, че малко медици са добре готови за пандемията.

Революция в дезинфектантите е един от позитивните резултати на коронакризата. У нас е изработен новаторски артикул, който прави върху повърхностите специфичен филтър от микрошипчета. Той убива бактериите и вирусите и държи чиста повърхността доста по-дълго време от останалите артикули.

Българо-италиански план към е основал неповторим термометър, който мери допустимо най-точно телесната температура по издишания въздух.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР