Определянето на причината за рефлекторната болка е много важна за

...
Определянето на причината за рефлекторната болка е много важна за
Коментари Харесай

Причини за рефлекторната болка в тялото: важна информация

Определянето на повода за рефлекторната болежка е доста значима за идентифициране на доста рискови болести. Разбира се, самата болежка не е причина за суматоха, само че да знаете какво се случва във вашето тяло значи да се грижите за вашето здраве във времето и да предотвратите появяването на заболявания.

Как да разберете какво в действителност ви боли?

Има такива болки, които не могат да бъдат пренебрегнати, постоянно би трябвало да търсите повода и да се отървете от тях.

Понякога обаче се случва по този начин, че болката на несъмнено място се предизвиква от тази част от тялото, която въобще не е обвързвана с това място, така наречен рефлекторна болежка.

Причини за рефлекторна болежка:

Сърце Бели дробове и диафрагма Черен дроб и злобен мехур Стомах и панкреас Тънко черво Голямо черво и апендикс Бъбреци Пикочен мехур Яйчници

Рефлекторната болежка настава, когато проблем в една част на тялото предизвиква болежка в друга. Разбира се, показаната по-долу информация не заменя консултацията с доктор, само че е доста значима и разкрива главните аспекти на казуса: признаци, които се нуждаят от внимание, и области на централизация на болката.

1) Сърце

Ако имате сърдечни проблеми, то може да усетите болежка в гръдния панер вляво. Също по този начин, болката може да засегне лявата ръка или региона над кръста. Всяка сърдечна болежка може да значи евентуална заплаха за здравето, която изисква незабавна здравна интервенция.

2) Бели дробове и диафрагма

Проблемите с белите дробове и диафрагмата могат да причинят рефлекторни болки в региона на врата (вляво или в дясно) или в региона на горната част на рамото. Това може да се дължи на проблеми с дишането или диафрагмалния нерв, който се движи от гръбначния дирек до диафрагмата през белите дробове. Дихателните проблеми постоянно би трябвало да се вземат на съществено и да не се забавя визитата при лекаря.

3) Черен дроб и злобен мехур

Проблемите в черния дроб и жлъчката могат да причинят болежка в региона на врата и горната част на раменния пояс или в дясната страна на гръдния панер тъкмо под гърдите. Всеки един от нас познава добре тялото си и може да разграничи болката в шията от тежката рефлекторна болежка. Ако подозирате, че болката в гърлото или в диафрагмата е рефлекторна, отидете на доктор.

4) Стомах и панкреас

Рефлекторната болежка в тези области – в предната и задната част на тялото – може да демонстрира проблем със стомаха и панкреаса. Хората с панкреатит изпитват болежка в гърба в съвсем половината от случаите. Усеща се сензитивност и в корема, изключително в горната част. Много е мъчно да се дефинира кой орган има съответен проблем при пораждане на болежка в гърба, тъй че този въпрос би трябвало да бъде отвеян към доктор във всички случаи.

5) Тънко черво

Ако имате проблем с тънките вътрешности, болката може да е в корема, покрай пъпа. Болката в средата на корема (около пъпа) може да бъде тип сигнал, който тънкото черво ни дава (възпаление, конвулсия, функционални разстройства). Това е региона на централизация на болката, която може да помогне на лекаря да дефинира източника на болежка в корема, тъй че при прегледа да се посочи по-точно къде ви боли.

6) Дебело черво и апендикс

Апендицитът и проблемите с дебелото черво постоянно се показват в рефлекторна болежка в тези области на корема. Болката в дясната страна на корема нормално неотложно предизвиква съмнение за апендицит или проблем с дебелото черво. Апендицитът е рискова обстановка, която изисква неотложен медицински обзор.

7) Бъбреци

Проблемите с бъбреците могат да бъдат изразени в болки, разпространяващи се в необятна област, в това число долната част на гърба, корема, таза и бедрата. Бъбречните болести са жизненоважни за диагностициране, тъй че в случай че почувствате болежка и дискомфорт в тази област, неотложно отидете на доктор.

8) Пикочен мехур

Проблемите с пикочния мехур се появяват най-често под формата на болежка в долната част на таза, начело или откъм гърба. Тъй като пикочния мехур се намира в задната долна част на гърба, възпалението на този орган може да аргументи болежка в гърба.

9) Яйчници

Проблемите с яйчниците могат да бъдат изразени в болки в предната и задната част на корема. Една киста на яйчниците може да аргументи остра болежка, нормално от едната страна на корема. Ракът на яйчниците е доста съществено заболяване, което може да бъде съдбовно. При всяка тежка болежка, би трябвало да ви види доктор за личното ви успокоение.

Вижте още: Направете си домашна паста за здрави и бели зъби!

Определянето на повода за рефлекторната болежка е доста значимо за идентифициране на доста рискови болести. Разбира се, самата болежка не е причина за суматоха, само че да знаете какво се случва във вашето тяло значи да се грижите за вашето здраве и да предотвратите болести.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР