Определян за един от най-добрите представители на ранния романтизъм в

...
Определян за един от най-добрите представители на ранния романтизъм в
Коментари Харесай

Нарисувай ми дете

Определян за един от най-хубавите представители на ранния романтизъм в литературата, Е.А.Т.Хофман е създателят, който повлиява някои от творбите на Чарлз Дикенс, Едгар Алън По и Шарл Бодлер. Благодарение на фондацията " Културни вероятности " и нейната създателка, оперната певица Ина Кънчева, за идния празник на детето, на 1-ви юни, се появява книгата " Непознатото дете ".

Съвсем в духа и традициите на всички книжни планове на фондацията – " Приказка за вълшебната флейта " и " Детска стая ", и музикалната книга " Непознатото дете " е артистична композиция от изумителния текст на Хофман и илюстрациите на Катина Пеева, за която това е дебютен план. Преводът е на проф. Борис Парашкевов, а мултимедийното наличие включва акомодация в интерпретацията на Самуел Финци и мултижанрово музикално автентично наличие, продуцирано от Ина Кънчева.

 Илюстрации от книгата
© Издателство

Илюстрации от книгата " Непознатото дете " от Е.А.Т.Хофман

По-голяма част от плановете на оперната прима и нейната фондация " Културни вероятности " са ориентирани към най-малките читатели. Премиерата на книгата е единствено началото от празниците с героите на Хофман. Музикалната книга е първият стадий от огромния план, чийто желания са да приближи дребни и огромни до неговото творчество и да разкрие на публиката този ослепителен създател, енциклопедист и самоуверен ексцентрик от епохата на Романтизма. Като втори стадий на плана, през декември следва премиерата на театрално-куклено зрелище под режисурата на Диана Добрева, както и голям брой други вдъхновяващи събития през цялата година.

 Илюстрации от книгата
© Издателство

Илюстрации от книгата " Непознатото дете " от Е.А.Т.Хофман

" В страната ни сме огромни длъжници на читателите във връзка с творчеството на Е. Т. А. Хофман. За повече от 100 години издаването му е разпокъсано, спорадично, ненапълно и даже някъде некадърно. Първоначално пространният му гений е жертва на догматичната литературна рецензия, оповестила го за " консервативен романтик ", по-късно страхливо се появяват обособени негови творби, непроменяемо съпроводени с куп ангажименти по какъв начин да бъде четен и разбиран. Дори детските акомодации на приказките му са извънредно незадоволителни и непълни. През 90-те години на предишния век е несправедливо пропуснат. Е. Т. А. Хофман обаче е основополагащ създател, който безусловно взривява детското въображение и в това време кара възрастните читатели да преоткриват всякога неподозирани страни от творчеството му ", разясняват от фондацията.

 Илюстрации от книгата
© Издателство

Илюстрации от книгата " Непознатото дете " от Е.А.Т.Хофман

Събитието за представянето на книгата ще се състои особено в деня на детето – 1 юни от 17 часа в Софийска градска художествена изложба. Предвиден е вълнуващ пърформанс с истинска музика и хореография, който ще потопи присъстващите в приказния свят на Е. Т. А. Хофман. Гостите на събитието ще имат опция да се срещнат с чудатите персонажи от книгата измежду вълшебни звуци и светлини, да открият " Непознатото дете " в себе си и да влязат в облика му посредством атрактивни маски. Събитието е част от " Културама " – фестивал на фондация " Културни вероятности ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Детски книги (14)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР